Recept vega
Paddenstoelen-noedelomelet met bright lights snijbiet en cashewnoten
30 min. bereiding
Recept vega
Paddenstoelen-noedelomelet met bright lights snijbiet en cashewnoten
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
50 g woknoedels
150 g snijbonen
½ broccoli
150 g kastanjechampignons
4 eieren
½ el gember
150 g bright lights snijbiet
½ limoen
40 g cashewnoten

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
Melk
1 tl sambal
1 el sojasaus
Chilivlokken (optioneel)
Sesamolie (optioneel)

Bereiding

1

Zet een grote pan met ruim water op voor de noedels en een pan met een klein laagje water voor de snijbonen en broccoli. Voeg zout toe aan beide.

2

Kook 50 g noedels (zie tip) in 8-10 minuten gaar. Giet en spoel koud af. Tip: Heb je veel trek of behoefte aan meer koolhydraten? Kook voor dit recept dan ca. twee keer zo veel noedels. Doe de helft in de omelet en bak de andere helft even mee met de groenten. Breng op smaak met nog wat sojasaus.

3

Leg de snijbonen in stapeltjes, verwijder alleen het steeltje en snij diagonaal in stukjes van ca. 1,5 cm. Voeg bij het kokende water en zet een wekker op 3 minuten. Snij de broccoli in roosjes en de steel in stukjes. Voeg na de 3 minuten bij de snijbonen en kook nog ca. 4 minuten tot beide groenten beetgaar zijn. Giet en spoel koud af.

4

Verwarm olie in een grote koekenpan Snij 150 g kastanjechampignons in plakjes en bak op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin en gaar. Hak intussen 1 teentje knoflook fijn. Voeg op het laatst de helft(!) van de knoflook en wat zout toe.

5

Kluts 4 eieren los in een kom met een scheutje melk, 1 tl sambal, 1 el sojasaus en peper. Voeg de uitgelekte noedels toe samen met de champignons. Verwarm nog wat olie in de koekenpan (bij 4p zijn waarschijnlijk twee koekenpannen nodig, of bak er twee na elkaar) en voeg het eimengsel toe. Bak de omelet een beetje bruin en net gaar.

6

Schil en rasp ½ el gember. Verwarm olie in een wok en fruit zachtjes. Spoel 150 g snijbiet af en snij in stukjes. Voeg toe en bak tot geslonken.

7

Rasp van ½ limoen de schil en snij de limoen daarna in partjes.

8

Voeg als de snijbiet geslonken is de andere helft van de knoflook, broccoli en snijbonen toe en schep een paar keer om. Breng op smaak met de limoenrasp, zout, peper en chilivlokken en/of een lepeltje sesamolie als je dat in huis hebt.

9

Laat ieder zelf limoensap naar smaak over de groenten persen. Serveer met 40 g cashewnoten en de omelet.

Ook in onze boxen

Toon alle