Recept vega
Gado Gado met veel groente, gefrituurde tofu en katjangsaus
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
400 g Nicola aardappels
150 g sperziebonen
100 g wortel
½ komkommer
½ bosje radijs
300 g Chinese kool
1 zakje katjangsaus (pindasaus)
½ pakje tofu

Zelf toe te voegen

1 tl kurkuma (optioneel)
1 tl gemberpoeder (optioneel)
Olie om te bakken
1 teentje knoflook

Bereiding

1

Zet vast een pan met een laagje water op voor de boontjes.

2

Schil 400 g aardappels en snij in hapklare stukjes van ca. 2 cm. Zet op in een pan met een laagje water en zout. (Optioneel: voeg de kurkuma en gemberpoeder toe.) Breng aan de kook en stoom gaar in ca. 8 minuten.

3

Verwijder de steeltjes (de puntjes kan je laten zitten) van 150 g sperziebonen en halveer. Kook in 4-5 minuten gaar. Spoel af met koud water en laat afkoelen.

4

Schil 100 g wortel en snij in strookjes. Was ½ komkommer, halveer, verwijder het vruchtvlees en snij in halve maantjes. Snij ½ bosje radijs in kwartjes.

5

Snij 300 g Chinese kool in dunne reepjes. Verwarm olie in een wok en bak de Chinese kool een paar minuutjes. Voeg 1 teentje knoflook toe en breng op smaak met zout en peper.

6

Los 1 zakje katjangsaus op in een pannetje met 100 ml water per 100 gram boemboe. Warm zachtjes op en roer totdat je een gladde saus hebt. Hou het dun, zo hoort het zegt Bartje, en die kan het weten!

7

Dep ½ pakje tofu droog en snij in blokjes van 1 bij 1 cm. Haal de Chinese kool uit de pan en bak de tofu goudbruin in een beetje verse olie. Breng op smaak met zout en peper.

8

Serveer de groenten, samen met de aardappels, gebakken tofu en katjangsaus.

Ook in onze boxen

Toon alle