Halveer 250 g krieltjes (laat kleintjes heel). Zet op in een laagje gezouten water. Kook gaar in ca. 6-8 minuten vanaf dat het water kookt. Giet af en laat even droogstomen.
3
Halveer ½ courgette en ½ aubergine in de lengte en snij in halve maantjes van ca. 1,5 cm dik. Meng met olie, zout en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif in de oven en bak ca. 15 minuten.
4
Verwarm olie in een koekenpan en bak 200 g gehakt rul. Snipper 1 stuks ui en voeg bij het gehakt. Snij ca. 1/3e van 300 g cherrytomaatjes in kwarten. Hak ½ teentje knoflook fijn. Voeg de tomaatjes en knoflook toe en bak nog 5 minuten mee. Breng op smaak met peper.
Goed om te weten: In het gehakt voor 4p zit 4 tl za’atar en het is al gezouten. Voor 2p de helft. LET OP: Za’atar bevat SESAM.
5
Maak een dressing van de olijfolie extra vierge, ½ el rode wijnazijn, 1 bakje sumak, zout (1 tl bij 4p!) en peper. Halveer de rest van de cherrytomaatjes. Verwijder alleen de dikke stelen van 1 bosje dille en hak samen met 1 bosje kervel grof. Schep de tomaatjes, krieltjes en kruiden door de dressing.
6
Schep courgette en aubergine op met daaroverheen een lepel gehakt en serveer de tomaten-aardappelsalade erbij.