Recept vlees
Woknoedels met Indonesische kip, laos, lente-ui en pinda’s
25 min. bereiding
Recept vlees
Woknoedels met Indonesische kip, laos, lente-ui en pinda’s
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g kipdijstukjes Indonesisch gemarineerd
1 el gember
150 g wortel
150 g woknoedels
1 tl laos specerijen
400 g Chinese kool
1 stengel lente-ui
½ stuk limoen
40 g pinda's gebrand en ongezouten

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
1 el sojasaus

Bereiding

1

Zet een grote pan water met zout op voor de noedels.

2

Verwarm olie in een wok en bak 200 g kip bruin en gaar in ca. 10 minuten.

3

Schil en rasp 1 el gember. Schil en snij 150 g wortel in dunne halve maantjes.

4

Kook 150 g noedels gaar in 8-10 minuten (zie tip). Roer goed in het begin om plakken te voorkomen. Giet en spoel af met koud water. TIP: Je hebt meer noedels gekregen voor grote eters.

5

Haal de kip uit de pan als ze gaar is en hou warm. Doe wat nieuwe olie in de wok en bak de gember, wortel en 1 tl laos specerijen op middelhoog vuur.

6

Snij 400 g Chinese kool in dunne repen. Voeg na ca. 5 minuten bij de wortel en bak even mee tot het wat is geslonken. Pers 1 teentje knoflook erbij en voeg 1 el sojasaus toe.

7

Snij 1 stengel lente-ui in ringetjes. Snij ½ stuk limoen in partjes.

8

Meng noedels en kip door de groenten. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de pinda's en lente-ui. Serveer met een partje limoen.

Ook in onze boxen

Toon alle