Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vlees
Woknoedels met Indonesische kip, laos, lente-ui en pinda’s
25 min. bereiding
Recept vlees
Woknoedels met Indonesische kip, laos, lente-ui en pinda’s
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g Indonesische kip
½ stukje gember
100 g wortel
150 g woknoedels
1 tl laos
300 g Chinese kool
1 stengel lente-ui
40 g pinda's

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
1 el sojasaus

Bereiding

1

Zet een grote pan water met zout op voor de noedels .

2

Verwarm olie in een grote wok en bak 200 g kip in wat olie bruin en gaar in ca. 10 minuten.

3

Schil en rasp ½ stukje gember. Snij 100 g wortel in halve maantjes van ca. 0,5 cm.

4

Kook 150 g woknoedels gaar in 8-10 minuten (zie tip). Roer goed in het begin om plakken te voorkomen. Giet en spoel af met koud water. Tip: Heb je veel trek of behoefte aan meer koolhydraten? Kook voor dit recept dan ca. twee keer zoveel noedels. Doe de helft in de omelet en bak de andere helft even mee met de groenten. Breng op smaak met nog wat sojasaus.

5

Haal de kip uit de pan als ze gaar is en hou warm. Doe wat nieuwe olie in de wok en bak de gember, wortel en 1 tl laos op middelhoog vuur.

6

Snij 300 g Chinese kool in dunne repen. Voeg na ca. 5 minuten bij de wortel en pers 1 teentje knoflook erbij. Breng op smaak met zout en peper en voeg 1 el sojasaus toe.

7

Snij 1 stengel lente-ui in ringetjes.

8

Meng de kip en noedels door de groenten. Garneer met 40 g pinda's en lente-ui.

Ook in onze boxen

Toon alle