1
Zet een grote pan water met zout op voor de noedels.
2
Verwarm olie in een wok en bak 200 g kip bruin en gaar in ca. 10 minuten.
3
Schil en rasp 1 el gember. Schil en snij 150 g wortel in dunne halve maantjes.
4
Kook 150 g noedels gaar in 8-10 minuten (zie tip). Roer goed in het begin om plakken te voorkomen. Giet en spoel af met koud water.
TIP: Je hebt meer noedels gekregen voor grote eters.
5
Haal de kip uit de pan als ze gaar is en hou warm. Doe wat nieuwe olie in de wok en bak de gember, wortel en 1 tl laos specerijen op middelhoog vuur.
6
Snij 400 g Chinese kool in dunne repen. Voeg na ca. 5 minuten bij de wortel en bak even mee tot het wat is geslonken. Pers 1 teentje knoflook erbij en voeg 1 el sojasaus toe.
7
Snij 1 stengel lente-ui in ringetjes. Snij ½ stuk limoen in partjes.
8
Meng noedels en kip door de groenten. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de pinda's en lente-ui. Serveer met een partje limoen.