Bereid de bouillon voor van 500 ml water en 1 bouillonblokje.
2
Verhit olie in een pan met dikke bodem, snipper 1 stuks ui en fruit tot glazig. Voeg wat zout toe. Hak 1 teentje knoflook fijn en voeg toe. Snij 1 paprika in stukjes van ca. 2 cm en voeg toe. Bak een paar minuten. Voeg een mespuntje chilivlokjes toe als je dat lekker vindt!
3
Voeg 200 g orzo toe en bak een minuutje mee. Blus af met 1 el witte wijnazijn. Schenk er een soeplepel hete bouillon bij, roer door en dek af. Voeg nieuwe bouillon toe als de vorige is opgenomen en dek af. Ga door tot de orzo beetgaar is, na ca. 12 minuten (de bouillon hoeft niet op).
4
Verwarm olie in een ruime koekenpan. Snij ½ courgette in blokjes van 1 cm en bak stevig tot ze bruinen. Verwijder evt. harde uiteinden van 75 g zeekraal en bak een paar minuutjes mee met de courgette.
5
Halveer 150 g tomaatjes en giet ½ potje witte bonen af.
6
Schep de bonen en tomaatjes door de orzo als die gaar is en warm eventjes mee, zodat de tomaatjes net aan slinken (voeg eventueel nog beetje bouillon toe). Breng op smaak met een scheut olijfolie extra vierge en peper. Serveer direct met de zeekraal en courgette.