Recept vega
Orzo met witte boontjes, paprika, tomaatjes, courgette en zeekraal
30 min. bereiding
Recept vega
Orzo met witte boontjes, paprika, tomaatjes, courgette en zeekraal
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 ui
1 puntpaprika
200 g orzo
½ courgette
75 g zeekraal
150 g cherrytomaatjes
½ potje witte bonen

Zelf toe te voegen

500 ml water
1 bouillonblokje (voor 500 ml)
Olie om te bakken
1 teentje knoflook
Chilivlokken (optioneel)
1 el witte wijnazijn
Olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Bereid de bouillon voor van 500 ml water en 1 bouillonblokje.

2

Verhit olie in een pan met dikke bodem, snipper 1 ui en fruit tot glazig. Voeg wat zout toe. Hak 1 teentje knoflook fijn en voeg toe. Snij 1 paprika in stukjes van ca. 2 cm en voeg toe. Bak een paar minuten. Voeg een mespuntje chilivlokjes toe als je dat lekker vindt!

3

Voeg 200 g orzo toe en bak een minuutje mee. Blus af met 1 el witte wijnazijn. Schenk er een soeplepel hete bouillon bij, roer door en dek af. Voeg nieuwe bouillon toe als de vorige is opgenomen en dek af. Ga door tot de orzo beetgaar is, na ca. 12 minuten (de bouillon hoeft niet op).

4

Verwarm olie in een ruime koekenpan. Snij ½ courgette in blokjes van 1 cm en bak stevig tot ze bruinen. Verwijder evt. harde uiteinden van 75 g zeekraal en bak een paar minuutjes mee met de courgette.

5

Halveer 150 g tomaatjes en giet ½ potje witte bonen af.

6

Schep de bonen en tomaatjes door de orzo als die gaar is en warm eventjes mee, zodat de tomaatjes net aan slinken (voeg eventueel nog beetje bouillon toe). Breng op smaak met een scheut olijfolie extra vierge en peper. Serveer direct met de zeekraal en courgette.

Ook in onze boxen

Toon alle