Kook 150 g pasta al dente in 9-11 minuten. Giet af en bewaar wat kookvocht! (ca. 100 ml voor bij 2p).
3
Snij 1½ aubergines in blokjes van 1-2 cm. Bak op hoog vuur in een grote koekenpan in een ruime hoeveelheid olie. Schud af en toe om en bestrooi met wat zout. De aubergine mag lekker bruin en goed zacht worden, je kan het zachtjes verder laten bakken tot je gaat eten.
4
Verhit intussen olie in een andere afdekbare wok of hapjespan. Bak 200 g gehakt rul. Snipper 1 stuk ui grof, snij 1 stengel bleekselderij in dunne plakjes en hak 1 teentje knoflook fijn. Voeg bij het gehakt als er wat vet is vrijgekomen en fruit mee.
Goed om te weten: Het gehakt is per 500 gram gekruid met 1 tl zout, 1 tl kaneelpoeder, ½ tl knoflookpoeder en 2 tl gedroogde oregano.
5
Maak als de ui glazig is een ruimte vrij in het midden van de pan en bak 1 blikje/potje tomatenpuree een minuutje aan (om te ontzuren). Voeg 250 g passata toe, wat kookvocht (begin met een scheutje tot de gewenste dikte is bereikt) en optioneel 1 blad laurier****. Laat ca. 10 minuten afgedekt pruttelen.
6
Haal de laurier uit de pan en roer de pasta en goed gare aubergine door de saus (je hoeft niet meteen alle pasta door de saus te mengen).
7
Maak een simpele salade van 50 g sla met een dressing naar smaak, van bijv. olie, (balsamico)azijn, peper en zout. Hak ½ bosje peterselie fijn.
8
Garneer de pasta met de peterselie, laat iedereen zelf Twickelkaas naar smaak erover raspen en serveer de sla erbij.