Recept vega
Snelle vega ‘moussaka’ met aubergine en champignons
45 min. bereiding
Recept vega
Snelle vega ‘moussaka’ met aubergine en champignons
45 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 aubergine
1 stuk gele ui
150 g kastanjechampignons
1 pakje BOON linzen in kruidige tomatensaus
40 g Twickelkaas
150 ml havercuisine
50 g jonge sla

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
2 teentjes knoflook
1½ tl gedroogde oregano
Mespuntje kaneel
¼ tl suiker

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Snij 1 aubergine in ronde plakken van max 0,5 cm. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan. Zorg dat de olie goed heet is. Bak de plakken aubergine (evt. in delen) aan beide kanten goudbruin en gaar. Bestrooi met zout en peper. Laat uitlekken op keukenpapier.

3

Verhit olie in een andere wok of koekenpan. Snipper 1 stuk ui en fruit zachtjes. Hak 2 teentjes knoflook fijn en snij 150 g kastanjechampignons in plakjes. Voeg de champignons, 1½ tl gedroogde oregano en de knoflook toe en bak een paar minuten mee. Voeg 1 pakje linzen toe en laat afgedekt opwarmen. Breng op smaak met een mespuntje kaneel, ¼ tl suiker en peper.

4

Rasp 40 g Twickelkaas met een fijne rasp. Roer 150 ml havercuisine door de linzen-paddenstoelensaus.

5

Beleg de bodem van een ingevette ovenschotel met de helft van de aubergine. Giet de helft van de saus erover. Beleg met ca. de andere helft van de aubergine (bewaar een paar mooie voor bovenop (zie foto). Giet de rest van erover saus erover en druk een paar plakken aubergine erin. Bestrooi tenslotte met de geraspte kaas en maak af met zwarte peper uit de molen.

6

Bak de ‘moussaka’ ca. 20 minuten in de oven, of tot de bovenkant mooi goudbruin is.

7

Maak er een simpele salade bij met een dressing naar smaak, van bijv. olie, (balsamico)azijn, peper en zout.

Ook in onze boxen

Toon alle