Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vegan
Geroosterde bloemkool met vegan kerrie-yoghurtdressing, augurkjes en bulgur
35 min. bereiding
Recept vegan
Geroosterde bloemkool met vegan kerrie-yoghurtdressing, augurkjes en bulgur
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
400 g bloemkool
100 g bulgur
100 ml vegan yoghurt
½ el nigellazaad
1 stuks rode ui
1 stengel bleekselderij
½ courgette
1 bosje dille
½ bosje peterselie
30 g amandelschaafsel
40 g augurkjes mini zoet-zuur

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
½ el witte wijnazijn
1 el olijfolie extra vierge
½ tl kerriepoeder
1 tl agavesiroop

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Snij 400 g bloemkool in roosjes en de steel in stukjes (zie tip). Meng met olie, peper en zout in een mengkom. Verdeel over met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten gaar in de oven. Hussel halverwege. Tip: Je kunt de kleinere bladstengels ook meebakken in de oven!

3

Breng 100 g bulgur in dubbele hoeveelheid water aan de kook. Laat ca. 10 minuten koken, tot het water is opgenomen en de bulgur gaar is. Laat even staan.

4

Maak in een grote slakom een dressing van ½ el witte wijnazijn, 100 ml vegan yoghurt, 1 el olijfolie extra vierge, ½ tl kerriepoeder, 1 tl agavesiroop en ½ el nigellazaad. Breng op smaak met peper en zout. Zet even weg.

5

Verwarm wat olie in een koekenpan. Snij 1 stuks ui in dunne halve ringen en fruit glazig. Snij 1 stengel bleekselderij in plakjes en bak mee. Snij ½ courgette in stukjes van 1 cm. Voeg toe als ui de glazig is. Bak ca. 5 minuten mee, ze mogen een bite houden.

6

Hak 1 bosje dille en ½ bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Roer samen met de groenten uit de pan en een goede scheut olijfolie extra vierge door de gare bulgur. Breng (goed) op smaak met peper en zout.

7

Bak 30 g amandelschaafsel zachtjes bruin en knapperig in een droge koekenpan. Blijf erbij, het kan hard gaan!

8

Snij het hart van de bleekselderij (het middelste lichtgroene en malse deel, 50 gram voor 2p) in dunne plakjes. Snij 40 g augurkjes (uitgelekt) in stukjes. Meng samen met de bloemkool door de yoghurtdressing.

9

Serveer de bulgur met de geroosterde bloemkool. Garneer met het amandelschaafsel.

Ook in onze boxen

Toon alle