Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vegan
Fusion risotto met tomaatjes, courgette, kikkererwten, zonnebloempittencrunch en paksoi
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuk ui
1½ stengels bleekselderij
1 bakje risottospecerijen
200 g Blue Japon rijst
½ limoen
30 g zonnebloempitten
½ stuks courgette
150 g cherrytomaatjes
¾ paksoi van Botma's
1 potje/blikje kikkererwten

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
750 ml kokend water
1½ groentebouillonblokjes (voor 500 ml)
1 teentje knoflook

Bereiding

1

Bereid de bouillon voor.

2

Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snipper 1 stuk ui en fruit in de olie. Snij 1½ stengels bleekselderij in kleine stukjes en bak mee. Voeg als de ui glazig begint te worden een snuf zout en 1 bakje risottospecerijen toe. Voeg ook 200 g rijst toe. Maak ondertussen een bouillon van 750 ml kokend water en 1½ groentebouillonblokjes. Schep goed om tot de rijst glazig is en doe de bouillon erbij tot het onder staat (dus niet alle bouillon in één keer!). Goed om te weten: In het bakje risottospecerijen voor 2p zit 1 tl komijnpoeder, 1,5 tl kerriepoeder, 1 tl korianderpoeder, 1/8 tl Chilipoeder. In het bakje voor 3p en 4p zit de dubbele hoeveelheid.

3

Voeg als de bouillon is opgenomen weer nieuwe toe, roer en dek weer af. De rijst zal in 15-20 minuten gaar zijn. De bouillon hoeft niet op en de rijst moet een beetje smeuïg blijven.

4

Rasp de schil van ½ limoen en snij een teen(tje) knoflook heel fijn. Bak in een droge grote koekenpan (je hergebruikt deze pan) 30 g zonnebloempitten bruin en knapperig. Voeg als de pitten bruin zijn een drupje olie en de knoflook toe. Bak ca. 30 seconde mee en zet het vuur uit. Voeg de limoenrasp toe. Doe op een bordje en breng op smaak met peper en zout.

5

Snij ½ stuks courgette in de lengte in vieren en dan in plakjes van ca. 2 cm. Verwarm olie in de koekenpan en bak op hoog vuur bruin. Schud af en toe om. Halveer intussen 150 g tomaatjes. Spoel ¾ paksoi af en snij het wit in plakjes. Bak de tomaat en paksoistengel een paar minuten mee met de courgette tot de tomaatjes een beetje zacht worden. Breng het geheel op smaak met zout en peper en zet het vuur uit.

6

Snij het blad van de paksoi in repen.

7

Voeg als de rijst gaar is nog wat extra bouillon toe en schep het paksoiblad erdoor tot het geslonken is. Voeg de kikkererwten met aanhangend vocht toe en warm even mee.

8

Snij de limoen in partjes.

9

Schep de courgette, paksoistengel en tomaatjes door de risotto en serveer met de zonnebloemcrunch. Laat ieder op smaak brengen met een partje limoen.

Ook in onze boxen

Toon alle