Recept vega
🇮🇹 Gebakken gnocchi met knolselderij, tomaat, witte boontjes en Hollandse pesto
25 min. bereiding
Recept vega
🇮🇹 Gebakken gnocchi met knolselderij, tomaat, witte boontjes en Hollandse pesto
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
250 g knolselderij
250 g cherrytomaatjes
30 g zonnebloempitten
300 g verse gnocchi
¾ potje witte bonen
1 bakje Hollandse pesto
1 citroen, (NB)

Zelf toe te voegen

Olie en boter om te bakken

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Schil 250 g knolselderij en snij in blokjes van ca. 1,5 cm. Meng in een mengkom met olie, peper en zout. Verspreid gelijkmatig over de bakplaat en zet een timer voor 15 minuten. Voeg na 15 minuten 250 g tomaatjes toe en bak 10 minuten mee in de oven.

3

Rooster 30 g zonnebloempitten 2 tot 3 minuten in een droge koekenpan tot goudbruin. Schep op een bord en laat afkoelen.

4

Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak 300 g gnocchi in circa 5 minuten knapperig. Spoel ¾ potje witte bonen koud af in een vergiet en warm samen met 1 bakje pesto op het laatste moment mee met de gnocchi. Schep een paar keer om.

5

Serveer de gnocchi met de groenten, zonnebloempitten en eventueel een kneepje citroensap (NB). NB: Let op! De citroen(schil) uit de box heb je voor een ander recept deze week ook nodig!

Ook in onze boxen

Toon alle