Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vlees
Spicy nasi goreng met varkensprocureurreepjes, snijbonen, wortel, prei en pinda’s
30 min. bereiding
Recept vlees
Spicy nasi goreng met varkensprocureurreepjes, snijbonen, wortel, prei en pinda’s
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
125 g zilvervliesrijst
1 gele ui
1 bakje nasi specerijen
1 stuk prei
100 g wortel
200 g snijbonen
1 el Sriracha zonder MSG
200 g reepjes varkensprocureur
30 g pinda’s geroosterd
½ bosje peterselie

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook

Bereiding

1

Zet 125 g rijst op met iets meer dan een dubbele hoeveelheid water en wat zout. Breng aan de kook en kook zachtjes gaar en droog in 20-25 minuten.

2

Snipper 1 ui. Verwarm een ruime hoeveelheid olie in een afdekbare wok of hapjespan en fruit hierin zachtjes de ui. Hak 1 teentje knoflook fijn en voeg toe als de ui glazig is. Voeg na 2 minuten 1 bakje nasi specerijen toe en bak even mee. Voeg wat extra olie toe als het te droog wordt. Goed om te weten In het bakje nasi specerijen voor 2p zit 0,5 tl korianderpoeder, 0,5 tl komijnpoeder, 0,5 tl gemberpoeder, 0,5 tl laos, 0,5 tl kurkumapoeder en 1,5 tl knoflookpoeder. In het bakje voor 4p zit de dubbele hoeveelheid.

3

Kerf 1 stuk prei in de lengte in en spoel eventueel zand ertussenuit. Snij in de lengte doormidden en vervolgens in fijne halve ringetjes. Schil 100 g wortel, halveer in de lengte en snij in dunne halve maantjes. Voeg beide toe aan het ui-knoflookmengsel en bak op matig vuur mee.

4

Zet intussen een pan met een klein laagje gezouten water op voor 200 g snijbonen. Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij in dunne reepjes van ca. 0,5 cm. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en kook in ca. 5 minuten beetgaar. Giet en spoel koud af en laat goed uitlekken.

5

Verwarm intussen olie in een koekenpan. Schroei de 200 g reepjes varkensprocureur rondom dicht en bak op matige temperatuur in ca. 8 minuten gaar.

6

Voeg de gekookte rijst en 1 el sriracha (meer of minder naar smaak) toe aan het groentemengsel. Roer goed door zodat alle rijstkorrels bedekt zijn en bak de rijst enkele minuten op middelhoog vuur mee. Voeg op het einde ook de snijbonen toe.

7

Hak ½ bosje peterselie grof.

8

Serveer de nasi met de varkensprocureur, 30 g geroosterde pinda’s, peterselie en eventueel extra sriracha naar smaak.

Ook in onze boxen

Toon alle