Recept vega
Vegan shoarma van Peas Maker met zoete aardappel, ingelegde radijs, little gem en sriracha-yoghurt
30 min. bereiding
Recept vega
Vegan shoarma van Peas Maker met zoete aardappel, ingelegde radijs, little gem en sriracha-yoghurt
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
40 g Peas Maker stukjes
200 g zoete aardappel oranje
100 g wortel
1 bakje shoarma specerijen
400 g aardappelen Agria
½ bosje radijsjes
½ el Sriracha zonder MSG
100 g yoghurt
1 kropje little gem
½ bosje peterselie

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 tl citroensap (mag uit flesje) of appelazijn
½ tl mosterd
½ tl honing
¼ tl zout
1 el witte wijnazijn
Olijfolie extra vierge

Bereiding

1

NB: Tijdens het brainstormen hebben wij ons recept bedacht met de paarse zoete aardappel (en zo hebben wij het ook gekookt en gefotografeerd). Helaas blijkt de paarse variant iets meer tijd nodig te hebben om op zijn best in de box te belanden. Geen zorgen! We hebben hem vervangen voor de oranje zoete aardappel, net zo lekker en met dezelfde geweldige smaak.

2

Verwarm de oven voor op 220 graden.

3

Doe 40 g Peas Maker stukjes stukjes in een kom en giet hier gekookt water op. Laat 5-10 minuten wellen (niet langer). Giet af en laat goed uitlekken.

4

Was 200 g zoete aardappel en 400 g aardappel. Snij in blokjes van 2 cm. Schil 100 g wortel en snij in plakjes van 1 cm. Meng met olie, peper en zout en verspreid gelijkmatig (!) over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 minuten in de oven.

5

Meng in een grote kom de afgegoten Peas Maker stukjes samen met 1 bakje shoarma specerijen, 1 tl citroensap, ½ tl honing, ½ tl mosterd, ¼ tl zout en olie (ca. 1 el bij 2p). Zorg dat alle stukjes goed bedekt zijn. Verspreid de stukjes gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 minuten bij de groenten in de oven (zie tip). Tip Je kunt de Peas Maker stukjes eventueel ook in de pan bakken. Verwarm een koekenpan met wat olie op middelhoog vuur en een paar minuten aan beide kanten bruin. Goed om te weten In het specerijenbakje voor 2p zit: 1tl uienpoeder, 1tl paprikapoeder, 1tl korianderpoeder, 1tl komijnpoeder, 0,5tl knoflookpoeder, 1/8tl kaneelpoeder, 1/8tl kardemompoeder, 1/8tl kurkumapoeder, 1/8 tl zwarte peper. In het bakje voor 4p zit het dubbele.

6

Snij ½ bosje radijsjes in partjes en laat marineren in 1 el witte wijnazijn.

7

Meng ½ el sriracha (meer of minder naar smaak) door de 100 g yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

8

Snij 1 kropje little gem in reepjes, meng door elkaar en besprenkel met olijfolie extra vierge en wat peper en zout.

9

Hak ½ bosje peterselie fijn.

10

Maak per persoon een bowl van de zoete aardappel, aardappeltjes, wortel, ingelegde radijs, little gem en Peas Maker Stukjes. Serveer met de sriracha yoghurt en garneer met de peterselie.

Ook in onze boxen

Toon alle