1
Verwarm de oven voor op 220 graden.
2
Doe 40 g soja chunks in een kom en giet hier gekookt water op. Laat 10 minuten wellen (niet langer). Giet af en laat goed uitlekken.
3
Was 200 g zoete aardappel en 400 g aardappelen. Snij in blokjes van 2 cm. Meng met olie, peper en zout en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 minuten in de oven.
4
Meng in een grote kom de afgegoten soja chunks samen met 1 bakje shoarma specerijen, 1 tl citroensap (mag uit flesje), ½ tl agavesiroop, ½ tl mosterd, ¼ tl zout en olie (ca. 1 el bij 2p). Zorg dat alle stukjes goed bedekt zijn. Verspreid de stukjes gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 minuten bij de groenten in de oven.
Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 2p zit: 1tl uienpoeder, 1tl paprikapoeder, 1tl korianderpoeder, 1tl komijnpoeder, 0,5tl knoflookpoeder, 1/8tl kaneelpoeder, 1/8tl kardemompoeder, 1/8tl kurkumapoeder, 1/8 tl zwarte peper. In het bakje voor 4p zit het dubbele.
5
Snij ½ bosje radijsjes in partjes en laat marineren in 1 el witte wijnazijn.
6
Schil en rasp 100 g wortel grof. Snij 50 g rode kool in dunne reepjes en 1 kropje little gem in grove reepjes, en besprenkel met olijfolie extra vierge en wat peper en zout.
7
Hak ½ bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn.
8
Maak per persoon een bowl van de zoete aardappel, aardappeltjes, wortel, ingelegde radijs, little gem en soja chunks. Serveer met ¾ bakje sriracha saus en garneer met de peterselie.