Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vegan
Witlofsalade met linzen, dadels en hazelnoten
35 min. bereiding
Recept vegan
Witlofsalade met linzen, dadels en hazelnoten
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g Depuislinzen
200 g wortelpeterselie
1 venkel
2 stronkjes witlof
1 stuk sjalot
75 g dadels
30 g hazelnoten
1 zakje waterkers

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
Citroensap (mag uit een flesje)
1 teentje knoflook
½ tl zout
2 el olijfolie extra vierge
1 el balsamicoazijn
1 tl mosterd

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Spoel 150 g linzen af en zet op in ruim water. Kook zachtjes in 30-35 minuten gaar (dit hangt sterk af van de linzen, kan per oogstmoment en dus zakje sterk verschillen!). Ze mogen nog wel een beetje een bite houden. Roer af en toe.

3

Schil en snij 200 g wortelpeterselie in dunne halve maantjes van max 1 cm. Snij 1 venkel in plakjes. Meng beide met olie, een kneep citroensap, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 15-20 minuten in de oven tot de groenten zacht zijn.

4

Snij 2 stronkjes witlof in kwarten. Laat de onderkant zitten zodat ze niet uit elkaar vallen. Verwarm olie in een grote koekenpan en bak stevig aan op de snijkanten (zie tip). Zet na ca. 5 minuten het vuur zacht en bak zachtjes verder. Tip Kook je voor 4p? Bak dan in delen of snij in ringen en doe tegelijk in de pan

5

Snij 1 stuk sjalot in ringetjes. Halveer 75 g dadels in de lengte, bak beide zachtjes mee met de lof.

6

Maak de knoflook-balsamico vinaigrette. Pers 1 teentje knoflook in een schaaltje en druk ½ tl zout er met een lepeltje doorheen. Meng met 2 el olijfolie extra vierge en 1 el balsamicoazijn en 1 tl mosterd en breng op smaak met peper.

7

Hak 30 g hazelnoten grof.

8

Giet de linzen af en meng de dressing erdoor. Meng ook de groenten uit de oven erdoor en breng op smaak met peper. Verdeel over de borden. Bestrooi met de hazelnoten en garneer met een plukje waterkers.

Ook in onze boxen

Toon alle