Verwarm een ruime hoeveelheid olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snipper 1 stuk ui en fruit enkele minuten op laag vuur. Schil 100 g wortel, halveer in de lengte en snij in dunne halve maantjes. Voeg toe als de ui glazig is. Hak 1 teentje knoflook fijn en bak 1 minuut mee. Voeg 1 bakje Surinaamse masala specerijen toe en bak 1 minuut mee. Snij 1 stuk tomaat in blokjes en voeg toe. Verkruimel ½ bouillonblokje over de groenten en roer goed door.
Goed om te weten: De Surinaamse masalaspecerijen zijn van H. Nandan met daarin: koriander, kurkuma, komijn, mosterdzaad, fenegriek, uienzaad, zwarte peper, gember. Kan sporen van selderij en sesam bevatten.
2
Schil intussen 300 g aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Voeg toe bij de ui en wortel samen met 300 ml water. Breng aan de kook en laat afgedekt 10 minuten op laag vuur koken.
3
Doe 40 g Peas Maker stukjes in een kom en giet hier gekookt water op. Laat 5-10 minuten wellen (niet langer). Giet af en laat goed uitlekken.
4
Zet een pan met een klein laagje gezouten water op voor de snijbonen. Verwijder de steeltjes van 200 g snijbonen en snij in dunne reepjes van ca. 0,5 cm. Kook afgedekt in ca. 5 minuten beetgaar. Giet en spoel kort koud af en laat goed uitlekken.
5
Voeg na 10 minuten de uitgelekte Peas Maker stukjes en 1 el sriracha bij de aardappelen. Roer door en zorg dat alle stukjes goed onder water staan. Laat afgedekt nog 10-15 minuten zachtjes koken. Schep tussentijds om en voeg eventueel wat extra water toe. Roer op het einde de snijbonen erdoor en breng op smaak met peper.
6
Hak ½ bosje peterselie grof.
7
Besprenkel 2 stuks rotivellen met wat water en verwarm kort in een koekenpan of in de magnetron.
8
Serveer de groenten en Peas Maker stukjes met de roti, peterselie en eventueel extra sriracha naar smaak.