Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vegan
Roti met Peas Maker Stukjes, snijbonen, wortel en peterselie
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 gele ui
100 g wortel
1 bakje Surinaamse masala specerijen
1 stuk Roma tomaat
300 g aardappelen Agria
40 g Peas Maker stukjes
200 g snijbonen
1 el sriracha zonder MSG
½ bosje peterselie
2 stuks rotivellen

Zelf toe te voegen

Olie om in te bakken
1 teentje knoflook
½ groentebouillonblokje (voor 500 ml)
300 ml water

Bereiding

1

Verwarm een ruime hoeveelheid olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snipper 1 ui en fruit enkele minuten op laag vuur. Schil 100 g wortel, halveer in de lengte en snij in dunne halve maantjes. Voeg toe als de ui glazig is. Hak 1 teentje knoflook fijn en bak 1 minuut mee. Voeg 1 bakje Surinaamse masala specerijen toe en bak 1 minuut mee. Snij 1 stuk tomaat in blokjes en voeg toe. Verkruimel ½ bouillonblokje over de groenten en roer goed door. Goed om te weten: De Surinaamse masalaspecerijen zijn van H. Nandan met daarin: koriander, kurkuma, komijn, mosterdzaad, fenegriek, uienzaad, zwarte peper, gember. Kan sporen van selderij en sesam bevatten.

2

Schil intussen 300 g aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Voeg toe bij de ui en wortel samen met 300 ml water. Breng aan de kook en laat afgedekt 10 minuten op laag vuur koken.

3

Doe 40 g Peas Maker stukjes in een kom en giet hier gekookt water op. Laat 5-10 minuten wellen (niet langer). Giet af en laat goed uitlekken.

4

Zet een pan met een klein laagje gezouten water op voor de snijbonen. Verwijder de steeltjes van 200 g snijbonen en snij in dunne reepjes van ca. 0,5 cm. Kook afgedekt in ca. 5 minuten beetgaar. Giet en spoel kort koud af en laat goed uitlekken.

5

Voeg na 10 minuten de uitgelekte Peas Maker stukjes en 1 el sriracha bij de aardappelen. Roer door en zorg dat alle stukjes goed onder water staan. Laat afgedekt nog 10-15 minuten zachtjes koken. Schep tussentijds om en voeg eventueel wat extra water toe. Roer op het einde de snijbonen erdoor en breng op smaak met peper.

6

Hak ½ bosje peterselie grof.

7

Besprenkel 2 stuks rotivellen met wat water en verwarm kort in een koekenpan of in de magnetron.

8

Serveer de groenten en Peas Maker stukjes met de roti, peterselie en eventueel extra sriracha naar smaak.

Ook in onze boxen

Toon alle