Schil en snij 200 g wortelpeterselie in kleine blokjes. Snij 1 venkel in plakjes. Meng beide met olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 15-20 minuten in de oven.
3
Snij 1 stuk sjalot in ringetjes, fruit zachtjes in een grote koekenpan of wok.
4
Snij 2 stronkjes witlof in ringen. Bak ca. 5 minuten op hoog vuur mee met de ui. Breng op smaak met peper en zout.
5
Maak de knoflook-balsamico vinaigrette. Pers 1 teentje knoflook in een schaaltje en druk ½ tl zout er met een lepeltje doorheen. Meng met 2 el olijfolie extra vierge en 1 el balsamicoazijn en 1 tl mosterd en breng op smaak met peper.
6
Hak 30 g hazelnoten grof.
7
Giet 1 blikje linzen af en warm even mee met de lof. Zet het vuur uit en meng de dressing er goed doorheen. Meng ook de groenten uit de oven erdoor en breng op smaak met peper. Verdeel alvast over de borden.
8
Veeg de koekenpan schoon. Snij 125 grillkaas in dunne plakjes of reepjes. Bak in wat olie in enkele minuten om en om bruin. Serveer de salade (direct) met de grillkaas, een plukje waterkers en bestrooi met de hazelnoten.