Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vega
Witlofsalade met linzen, grillkaas en hazelnoten
30 min. bereiding
Recept vega
Witlofsalade met linzen, grillkaas en hazelnoten
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g wortelpeterselie
1 venkel
2 stronkjes witlof
1 stuk sjalot
30 g hazelnoten
1 blikje linzen
100 grillkaas
1 zakje waterkers

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
½ tl zout
2 el olijfolie extra vierge
1 el balsamicoazijn
1 tl mosterd

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Schil en snij 200 g wortelpeterselie in kleine blokjes. Snij 1 venkel in plakjes. Meng beide met olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 15-20 minuten in de oven.

3

Snij 1 stuk sjalot in ringetjes, fruit zachtjes in een grote koekenpan of wok.

4

Snij 2 stronkjes witlof in ringen. Bak ca. 5 minuten op hoog vuur mee met de ui. Breng op smaak met peper en zout.

5

Maak de knoflook-balsamico vinaigrette. Pers 1 teentje knoflook in een schaaltje en druk ½ tl zout er met een lepeltje doorheen. Meng met 2 el olijfolie extra vierge en 1 el balsamicoazijn en 1 tl mosterd en breng op smaak met peper.

6

Hak 30 g hazelnoten grof.

7

Giet 1 blikje linzen af en warm even mee met de lof. Zet het vuur uit en meng de dressing er goed doorheen. Meng ook de groenten uit de oven erdoor en breng op smaak met peper. Verdeel alvast over de borden.

8

Veeg de koekenpan schoon. Snij 100 grillkaas in dunne plakjes of reepjes. Bak in wat olie in enkele minuten om en om bruin. Serveer de salade (direct) met de grillkaas, een plukje waterkers en bestrooi met de hazelnoten.

Ook in onze boxen

Toon alle