Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vis
Beekridder trekzalm met groentemousseline, paksoi, Oosterse dressing en gebakken aardappeltjes
40 min. bereiding
Recept vis
Beekridder trekzalm met groentemousseline, paksoi, Oosterse dressing en gebakken aardappeltjes
40 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
½ limoen
150 g wortelpeterselie
150 g wortel
1 teentje knoflook
400 g aardappelen Frieslander
½ rode peper
1 lente-ui
½ paksoi
200 g Beekridder trekzalm , (aan een stuk)

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
2 el milde olie
Olijfolie extra vierge
Mayonaise

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Rasp de schil van ½ limoen (hou apart) en pers het sap in een kommetje.

3

Schil 150 g wortelpeterselie (wit) en de 150 g wortel (oranje). Snij in plakjes van ca. 2 cm. Hussel in een mengkom met olie, het limoensap, peper en zout. Leg aan één kant van een met bakpapier beklede bakplaat samen met 1 teentje knoflook in de schil. Bak ca. 25 minuten in de oven.

4

Was en snij 400 g aardappelen in blokjes. Hussel in een kom met olie, peper en zout en leg naast de groenten.

5

Snij ½ rode peper fijn (laat de zaadlijsten zitten als je van pittig houdt) en snij de onderste ca. 2 cm (bij 2p) van het witte deel van 1 lente-ui fijn. Meng met 2 el milde olie, limoenrasp, peper en zout. Zet weg.

6

Snij ½ paksoi stengels in stukjes en het blad in repen. Bak de stengel een paar minuten in een grote koekenpan in wat olie. Snij de rest van de lente-ui (ook al het donkergroen) grof. Voeg toe samen met het blad en laat net aan slinken. Breng op smaak met peper en zout. Doe over in en schaaltje en hou warm.

7

Verwarm in de paksoi-pan vast (zachtjes) boter en olie. Dep 200 g zalm droog, bestrooi goed met peper en zout en zet klaar voor straks.

8

Haal de groenten uit de oven (schuif eventueel de aardappels nog even terug). Druk de gepofte knoflook uit het velletje. Pureer de groenten en knoflook met een staafmixer tot een gladde puree. Verdun met ca. 2 el heet water per persoon. Breng op smaak met peper, zout en nog een goede scheut olijfolie extra vierge.

9

Zet het vuur onder de koekenpan hoger. Bak als de boter begint te bruinen de zalm op de huid ca. 3 minuten. Draai nog 2 minuutjes om.

10

Verdeel de zalm over de borden en serveer direct met de groentepuree, de Oosterse dressing, de gebakken aardappels en evt. wat mayonaise.

Ook in onze boxen

Toon alle