Recept vegan
Maleisische laksa van koolraap met tofu, noedels en cashew
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
250 g koolraap
sjalotten
½ zakje noedels
1 el gember
2 teentjes knoflook
1 bosje koriander
200 ml kokosmelk
150 g gefrituurde tofu
½ stuks limoen
50 g cashewnoten gebrand ongezouten

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
0,1 tl chilipoeder of -vlokken
½ el komijnpoeder
250 ml water
¾ groentebouillonblokje voor 500 ml
½ tl suiker

Bereiding

1

Verwarm de oven op voor 220 graden.

2

Schrob 250 g koolraap schoon en snij de onderkant eraf. Snij met een groot scherp mes in plakken van (max) 1 cm dik en snij vervolgens in kleine blokjes. Snij een halve sjalot per persoon in parten en de rest van de sjalot in halve ringen.

3

Leg de koolraapblokjes en de sjalotparten op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel royaal met olie, zout en peper. Rooster ca. 20 minuten in de oven.

4

Zet een ruime pan gezouten water op voor de noedels. Kook ½ zakje noedels in 14 minuten gaar (het water moet flink aan de kook zijn!). Spoel af met koud water.

5

Verwarm olie in een soeppan en fruit de halve ringen zachtjes aan. Schil 1 el gember en hak grof. Hak 2 teentjes knoflook grof. Hak de steeltjes van 1 bosje koriander, hou de blaadjes apart. Voeg samen bij de sjalotringen en fruit nog één minuut. Voeg 0,1 tl chilipoeder of -vlokken en ½ el komijnpoeder toe en schep om. Voeg 200 ml kokosmelk, 250 ml water, ¾ bouillonblokje en ½ tl suiker toe en breng afgedekt aan de kook.

6

Snij 150 g gefrituurde tofu in blokjes van ca. 1,5 cm en bak in wat olie in een koekenpan knapperig.

7

Check of de koolraap gaar is en hou ca. 1/4de apart. Schep de rest bij de bouillon en pureer. Breng op smaak met peper en zout. Voeg evt. nog een extra mespuntje chilipoeder toe als je van pittig houdt.

8

Verdeel de noedels over grote soepkommen, schep de soep erin en verdeel de sjalotparten, tofu, achtergehouden koolraapblokjes en de achtergehouden koriander naar smaak erover.

9

Serveer met een partje limoen en 50 g cashewnoten.

Ook in onze boxen

Toon alle