Recept vlees
Buikspek venkelrub met zoete aardappel, venkel, salie en wortelpeterselie-aardappelpuree
30 min. bereiding
Recept vlees
Buikspek venkelrub met zoete aardappel, venkel, salie en wortelpeterselie-aardappelpuree
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g zoete aardappelen oranje
1 stuk venkel
3 teentjes knoflook
175 g buikspek venkelrub
4 blaadjes salie
500 g aardappelen Frieslander
150 g wortelpeterselie
1 Goudreinet appel

Zelf toe te voegen

1 citroensap
Olie om te bakken
1 tl tijm of Italiaanse of Provençaalse kruiden
Boter

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Schil 200 g zoete aardappelen. Halveer in de lengte en snij in dunne plakje van ca. 1 cm. Doe in een mengkom.

3

Verwijder loof en onderkant van 1 stuk venkel en snij in stevige plakken. Voeg bij de zoete aardappel samen met 3 teentjes knoflook in de schil en 175 g buikspek.

4

Voeg 1 citroensap (mag uit een flesje) toe samen met een goede scheut olijfolie, 1 tl droge kruiden (of Provençaalse of tijm) en peper en zout. Haal 4 blaadjes salie af en voeg toe. Hussel alles goed en doe in een ovenschaal (liever niet op een bakplaat!). Bak gedurende ca. 25 minuten in de oven. Zet een wekker op 15 minuten, dan gaat de appel erbij.

5

Schil 500 g aardappelen en 150 g wortelpeterselie, snij in stukken en zet op in water (warm/heet, dat gaat sneller) met wat zout. Kook gaar in ca. 15 minuten. Giet af maar bewaar wat kookvocht!! Stamp goed fijn en maak smeuïg met kookvocht en een klont boter. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verwijder het klokhuis uit 1 appel en snij in 6 à 8 partjes. Schep als de wekker gaat de groenten en spek een keer om en leg de appelpartjes erbij. Bak nog 10 minuten.

7

Druk de gepofte knoflook uit de schil en prak fijn met een vork. Meng de helft door de puree en de andere helft door de groenten en spek.

8

Serveer de groenten en spek bij de romige puree.

Ook in onze boxen

Toon alle