Recept vegan
Maleisische wortel-laksa met noedels, tofu en cashew
25 min. bereiding
Recept vegan
Maleisische wortel-laksa met noedels, tofu en cashew
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
100 g zoete aardappelen oranje
200 g wortel
sjalotten
1 el gember
2 teentjes knoflook
½ zakje noedels
1 bosje koriander
200 ml kokosmelk
150 g gefrituurde tofu
½ stuks limoen
50 g cashewnoten gebrand ongezouten

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
0,1 tl chilipoeder of -vlokken
½ el komijnpoeder
300 ml water
1 groentebouillonblokje voor 500 ml
½ tl suiker

Bereiding

1

Zet een ruime pan gezouten water op voor de noedels. Kook ½ zakje noedels in 14 minuten gaar (het water moet flink aan de kook zijn!). Spoel af met koud water.

2

Schil 100 g zoete aardappelen en 200 g wortel. Snij in stukken van ca. 2 cm. Hou even apart.

3

Snij een halve sjalot per persoon in parten en hou apart. Snij de rest in halve ringen. Verwarm olie in een soeppan en fruit de halve ringen zachtjes aan.

4

Schil 1 el gember en hak grof. Hak 2 teentjes knoflook grof. Hak de steeltjes van 1 bosje koriander, hou de blaadjes apart.

5

Voeg gember, knoflook en koriandersteeltjes bij de sjalotringen, samen met 0,1 tl chilipoeder of -vlokken en ½ el komijnpoeder en fruit nog één minuut. Voeg zoete aardappel en wortel toe, schep een paar keer om en voeg 200 ml kokosmelk, 300 ml water, 1 bouillonblokje en ½ tl suiker toe. Breng afgedekt aan de kook en laat ca. 15 minuten gaar koken.

6

Bak in een koekenpan in wat boter de sjalotpartjes tot ze bruin en zacht zijn. Snij intussen 150 g gefrituurde tofu in blokjes van ca. 1,5 cm. Bak mee met de sjalot als deze zacht is tot de tofu warm en een beetje knapperig is.

7

Check of de groenten gaar zijn en pureer de soep. Breng op smaak met peper en zout. Voeg evt. nog een mespuntje chilipoeder toe als je van pittig houdt.

8

Verdeel de noedels over grote soepkommen, schep de soep erin en verdeel de sjalotparten, tofu en de achtergehouden koriander naar smaak erover.

9

Serveer met een partje limoen en 50 g cashewnoten.

Ook in onze boxen

Toon alle