Schrob 200 g koolraap schoon en snij de onderkant eraf. Snij met een groot scherp mes in plakken van (max) 1 cm dik en snij vervolgens in kleine blokjes. Doe in een mengkom.
3
Verwijder loof en onderkant van 1 stuk venkel en snij in stevige plakken. Voeg bij de koolraap samen met 3 teentjes knoflook in de schil en 175 g buikspek.
4
Voeg 1 citroensap (mag uit een flesje) toe samen met een goede scheut olijfolie, 1 tl droge kruiden (of Provençaalse of tijm) en peper en zout. Haal 4 blaadjes salie af en voeg toe. Hussel alles goed en doe in een ovenschaal (liever niet op een bakplaat!). Bak gedurende ca. 25 minuten in de oven. Zet een wekker op 15 minuten, dan gaat de appel erbij.
5
Schil 500 g aardappelen en 150 g wortelpeterselie, snij in stukken en zet op in water (warm/heet, dat gaat sneller) met wat zout. Kook gaar in ca. 15 minuten. Giet af maar bewaar wat kookvocht!! Stamp goed fijn en maak smeuïg met kookvocht en een klont boter. Breng op smaak met peper en zout.
6
Verwijder het klokhuis uit 1 appel en snij in 6 à 8 partjes. Schep als de wekker gaat de groenten en spek een keer om en leg de appelpartjes erbij. Bak nog 10 minuten.
7
Druk de gepofte knoflook uit de schil en prak fijn met een vork. Meng de helft door de puree en de andere helft door de groenten en spek.