Recept vegan
Harissa traybake van pompoen, venkel, cherrytomaatjes quinoa, cashewcrème en pompoenpitten
35 min. bereiding
Recept vegan
Harissa traybake van pompoen, venkel, cherrytomaatjes quinoa, cashewcrème en pompoenpitten
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
60 g Cashewstukjes rauw (NB)
1 stuk sjalot
½ stuk citroen
300 g pompoen
1 stuk venkel
1 stuks rode ui
200 g tomaatjes
2 el harissa spread
140 g quinoa
40 g pompoenpitten
1 bosje dille
½ bosje peterselie

Zelf toe te voegen

1 teentje knoflook (gepeld)
Olie om te bakken
2 el milde olijfolie
2 teentjes knoflook (in schil)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Leg 60 g cashewstukjes in een bakje met water (75 ml bij 2p) en laat even wellen. NB: Let op je hebt meerdere zakjes cashewnootjes ontvangen in de box.

3

Snij 1 stuk sjalot in parten. Pel 1 teentje knoflook. Doe samen in aluminiumfolie, besprenkel met olijfolie (2el bij 2p) en een flinke snuf zout. Vouw dicht en leg alvast in de oven (de groenten komen er later in een ovenschaal bij). Rasp ½ stuk citroen en pers het sap.

4

Snij 300 g pompoen met een groot scherp mes in parten van ca. 2cm. Verwijder zaadlijsten en evt. lelijke harde plekjes van de schil. Snij indien gewenst nog kleiner, in blokjes van ca. 2cm. Doe in een mengkom met het citroensap (1 el bij 2p, let op bewaar de rest van het citroensap voor straks).

5

Verwijder loof en onderkant van 1 stuk venkel en snij in plakjes. Snij 1 stuks rode ui in dunne partjes. Voeg samen met 200 g tomaatjes en 1 teentje knoflook bij de pompoen samen met de knoflook. Schep 2 el harissa erbij en 2 el milde olijfolie toe, samen met peper en zout. Meng goed. Doe in een ovenschaal en rooster ca. 20 minuten.

6

Spoel 140 g quinoa goed af en zet op in een dubbele hoeveelheid water met zout. Kook in ca. 10 minuten gaar en laat afgedekt staan.

7

Rooster 40 g pompoenpitjes in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn. Laat even afkoelen.

8

Maak de cashewcrème. Hak de kruiden (incl. dunne steeltjes). Mix de cashewnoten incl. het water, kruiden, sjalot en knoflook zonder schil (uit de oven) in het bakje van de staafmixer tot een soort room. Voeg eventueel nog wat extra water toe voor de gewenste dikte. Breng op smaak met zout, peper en het citroensap.

9

Meng ca. 1 el (bij 2p) van cashew creme door de quinoa. Serveer met de quinoa, cashew crème en garneer met 40 g pompoenpitjes.

Ook in onze boxen

Toon alle