Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vega
Harissa traybake van pompoen, venkel, cherrytomaatjes met Hollandse quinoa, crème en pompoenpitten
25 min. bereiding
Recept vega
Harissa traybake van pompoen, venkel, cherrytomaatjes met Hollandse quinoa, crème en pompoenpitten
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
½ citroen
200 g zoete aardappelen oranje
150 g wortelpeterselie
1 venkel
200 g cherrytomaatjes
2 teentjes knoflook
2 el Souq harissa gekonfijte citroen
140 g quinoa
40 g pompoenpitjes
75 g feta

Zelf toe te voegen

2 el olie om te bakken
½ el witte wijnazijn
2 el olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Rasp ½ citroen en pers het sap.

3

Was 200 g zoete aardappelen, halveer in de lengte en snij in halve maantjes van ca. 2 cm. Schil 150 g wortelpeterselie en snij in schuine plakjes van ca. 1 cm. Doe in een mengkom met het citroensap (1 el bij 2p).

4

Verwijder loof en onderkant van 1 venkel en snij in plakjes. Voeg samen met 200 g tomaatjes en 2 teentjes knoflook bij de pompoen samen met de knoflook. Schep 2 el harissa erbij en 2 el olie toe, samen met peper en zout. Meng goed. Doe in een ovenschaal en rooster ca. 20 minuten.

5

Spoel 140 g quinoa goed af en zet op in water met zout. Kook in ca. 15 minuten gaar. Als de c-tje’s loslaten is de quinoa gaar.

6

Rooster 40 g pompoenpitjes in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn. Laat even afkoelen. Doe 75 g feta in het bakje van de staafmixer en maal mix met ca. ⅔ van de pompoenpitten, citroensap (ca. 0,5 el bij 2p), ½ el azijn, 2 el olijfolie extra vierge en 1 el water pp tot een crème. Roer de citroenrasp erdoor.

7

Meng ca. 1 el (bij 2p) van de feta door de quinoa. Druk de gepofte knoflook uit de schil en meng door de groenten. Serveer met de quinoa, feta en garneer met de rest van de pompoenpitjes.

Ook in onze boxen

Toon alle