Recept vlees
Noedelsoep met Vietnamees kipgehakt, paksoi, spitskool en wortel
25 min. bereiding
Recept vlees
Noedelsoep met Vietnamees kipgehakt, paksoi, spitskool en wortel
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
½ zakje udon noedels (tip 1)
200 g Vietnamees kipgehakt
½ stuks rode peper
1 stuk sjalot
125 g wortel
200 g spitskool
½ paksoi
1 stengel lente-uien
1 bakje chili olie van Chili Chan's naar smaak (tip 2)

Zelf toe te voegen

Milde olie
1 teentje knoflook
1 el ketjap manis
1 (runder of kip) bouillonblokje
750 ml water (kokend)
½ tl vissaus (optioneel)
Sojasaus (optioneel)

Bereiding

1

Breng een ruime pan met heet (of kokend) gezouten water aan de kook voor de noedels (tip 1). Kook ½ zakje noedels in ca. 14 minuten gaar (het water moet flink aan de kook zijn). Spoel de noedels goed af met koud water. Laat uitlekken in een vergiet. Tip 1: Wij gebruiken 0,5 pak udon noedels bij 2p, je hebt extra noedels gekregen voor grote eters.

2

Verhit een scheut olie in een koekenpan. Bak 200 g kipgehakt als geheel bruin aan beide kanten, breek het daarna met een spatel in stukjes en bak verder gaar. Snij intussen 1 teentje knoflook fijn en ½ stuks rode peper in ringetjes. Voeg samen met 1 el ketjap manis toe. Let op: het gehakt is al gezouten. Goed om te weten: Het gehakt is al gezouten en gekruid met 0,5 tl vijf-kruidenpoeder (bij 2p).

3

Snij 1 stuk sjalot in halve ringen. Verwarm olie in een soeppan. Bak de sjalot op middelhoog vuur licht bruin. Schil 125 g wortel, snij in halve of kwart maantjes en voeg toe als de sjalot bruin is. Verwijder het hart van 200 g spitskool en snij in dunne reepjes. Voeg toe en schep een paar keer om. Verkruimel 1 bouillonblokje en schenk 750 ml water erbij.

4

Snij ½ paksoi grof en snij 1 stengel lente-uien in ringetjes. Doe het wit van de paksoi en het lichte deel van de lente-ui bij de bouillon. Voeg eventueel ½ tl vissaus toe als je dit in huis hebt. Dek af en laat ca. 5 minuten zachtjes koken.

5

Zorg dat de bouillon goed heet is! Maak voor elk een ruime kom klaar met daarin noedels. Schep de hete bouillon inclusief groenten erover. Laat iedereen naar smaak gehakt toevoegen. Garneer met de overige lente-ui en chili olie (tip 2). Breng eventueel op smaak met een scheutje sojasaus. Tip 2: Deze week een proefbakje Crispy Chilli olie van Chilli Chan's. Deze heerlijke smaakmaker, home made in Amsterdam, is vanaf maart te koop in de Crisp app!

Ook in onze boxen

Toon alle