Recept vegan
Marokkaanse bietensoep met quinoa salade van spruitjes, granaatappelpitjes en geraspte tofu
45 min. bereiding
Recept vegan
Marokkaanse bietensoep met quinoa salade van spruitjes, granaatappelpitjes en geraspte tofu
45 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuk sjalot
300 g rode bieten
1 steranijs
200 g spruitjes
½ pakje tofu
1 stengel lente-uien
40 g pompoenpitjes
100 g quinoa
½ stuk citroen
½ granaatappel
1 bosje peterselie
2 el kokosyoghurt

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
500 ml kokend water
1 groentebouillonblokje
1 el sojasaus (voor de tofu)
1 el olijfolie extra vierge
1 el sojasaus (voor de dressing)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Snipper 1 stuk sjalot en fruit zachtjes in een soeppan in een beetje olie. Zet de waterkoker aan.

3

Schil 300 g bieten en snij in dobbelsteentjes. Hak 1 teentje knoflook fijn. Voeg beide bij de sjalot samen met 500 ml kokend water, 1 groentebouillonblokje en 1 steranijs. Breng afgedekt aan de kook en kook in ca. 25 minuten gaar.

4

Halveer 200 g spruitjes. Doe in een mengkom. Dep ½ pakje tofu droog en rasp grof, voeg toe. Snij het witte en lichtgroene deel van 1 stengel lente-uien in grove ringen en voeg toe. Snij het donker groene deel fijn en zet apart voor de garnering van de soep. Doe een scheutje olie, peper, zout en 1 el sojasaus voor de tofu in de mengkom en schudt om. Spreid ruim uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet een timer op 15 minuten. Voeg daarna 40 g pompoenpitjes toe en bak alles nog 5 minuten.

5

Spoel 100 g quinoa goed af en kook afgedekt in gezouten water gaar in ca. 10 minuten (het is gaar als je kleine c-tjes los ziet laten). Giet af en laat even uitdampen.

6

Maak de dressing in een ruime saladeschaal. Rasp de schil van ½ stuk citroen en pers het sap (0,5 el bij 2p). Meng met 1 el olijfolie extra vierge, peper, zout en 1 el sojasaus voor de dressing.

7

Rol ½ granaatappel stevig over het aanrecht. Halveer en schud of lepel de pitjes eruit boven de saladeschaal. Verwijder witte stukjes. Hak 1 bosje peterselie fijn, voeg toe.

8

Verwijder de steranijs (!) en pureer de soep glad. Breng goed op smaak met zout en peper en een flinke kneep citroensap als tegenhanger van het zoet.

9

Voeg het geroosterde spruitjes-tofumengsel, de pompoenpitten en de quinoa bij de dressing. Schep alles goed door.

10

Schep de soep in kommen en garneer met 2 el kokosyoghurt en de achtergehouden lente-ui. Serveer samen met de quinoa salade.

Ook in onze boxen

Toon alle