Breng 125 g rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten afgedekt gaar en droog koken.
2
Verwarm olie in een afdekbare wok. Snij 1 stuks ui in dunne ringen, fruit zachtjes. Schil en snij 100 g wortel in dunne halve maantjes, voeg toe met wat zout. Hak 1 teentje knoflook fijn, voeg toe. Snij 250 g spitskool in reepjes, zet het vuur hoger en bak al omscheppend een paar minuten mee.
3
Doe 200 ml kokosmelk, ¾ pakje kruidenmix en 100 ml water bij de groenten in de wok en dek af. Breng aan de kook, zet het vuur weer zacht en laat ca. 10 minuten pruttelen.
4
Giet en spoel 1 blikje adukibonen af.
5
Snij 1 stengel lente-ui in ringetjes en ½ stuks limoen in partjes.
6
Snij 1 stronkje roodlof in ringen, verwijder indien gewenst het hart.
7
Warm de bonen en roodlof op het laatst mee met de curry. Breng op smaak met limoensap, peper en zout. Bestrooi met de lente-ui en cashewnoten en serveer met de rijst.