Recept vlees
Flammkuchen met zuurkool-spek-peer, van TONs mosterdsoep en roodlofsalade
40 min. bereiding
Recept vlees
Flammkuchen met zuurkool-spek-peer, van TONs mosterdsoep en roodlofsalade
40 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuks gele ui
100 g aardappelen Doré
200 g knolselderij
2 pakjes flammkuchenbodem
1 bakje crème fraîche
200 g zuurkool
1 stuk peer
1 potje mosterd
100 g spekreepjes
1 stronkje roodlof

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
½ tl komijn-of karwijzaad (optioneel)
1 groentebouilllonblokje
500 ml kokend water
Kneepje honing
1½ el olijfolie extra vierge
½ el witte wijnazijn

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 230 graden en zet de waterkoker aan.

2

Verwarm olie in een soeppan. Snij de helft (!) van 1 stuks gele ui in ringen en fruit zachtjes, samen met (optioneel) ½ tl komijn of karwijzaad. Schil 100 g aardappelen en 200 g knolselderij en snij in blokjes van ca. 2 cm. Voeg toe. Pers 1 teentje knoflook erbij en bak een paar minuten mee.

3

Voeg 1 groentebouilllonblokje en het kokende water toe. Dek af en laat in 10-15 minuten gaar koken.

4

Leg 2 flammkuchenbodems op (een) met bakpapier beklede bakpla(a)t(en). Bewaar ca. 1/4e crème fraîche voor de soep en verdeel de rest over de flammkuchen. Laat aan de randen 1 cm vrij.

5

Spoel 200 g zuurkool in een vergiet onder koud stromend water. Wil je de zuurkool wat zuurder, spoel dan minder lang af. Knijp de zuurkool daarna goed uit. Snij de andere helft van 1 stuks gele ui in flinterdunne ringen. Schil (optioneel) 1 stuk peer en snij de helft (!) in dunne plakjes. Bewaar de andere helft voor de salade. Verdeel de zuurkool, ui, peer en 100 g spekreepjes over de flammkuchen. Besprenkel met honing en bestrooi met versgemalen peper en zout. Bak de flammkuchen ca. 10 minuten in de oven tot ze gaar zijn en de randen goudbruin.

6

Maak intussen in een slakom een vinaigrette van 1½ el olijfolie extra vierge, ½ el witte wijnazijn en 0,5 tl (voor 2p) mosterd. Breng op smaak met zout en peper. Snij de overgebleven peer in stukjes. Voeg toe. Verwijder de onderkant van 1 stronkje roodlof en snij in ringen. Meng door de vinaigrette.

7

Voeg 2 el (voor 2p) mosterd en de overgebleven crème fraîche bij de soep en pureer het geheel met de staafmixer. Verdun met wat extra water indien gewenst. Breng op smaak met peper en evt. extra mosterd.

8

Serveer de flammkuchen met de mosterdsoep en de salade.

Ook in onze boxen

Toon alle