Spoel 1 potje/blikje kikkererwten af en dep goed droog met keukenpapier. Doe in een ruime mengkom.
3
Rasp ½ stuk citroen en pers het sap. Bewaar de uitgeperste citroenhelften.
4
Schil 150 g wortel en 200 g wortelpeterselie. Snij in frietformaat of halve maantjes. Kerf 1 stuk prei in de lengte in en spoel zand er tussenuit. Snij in ringen. Voeg alles bij de kikkererwten en meng met de olie, harissa specerijen, citroensap (ca. 1 el voor 2p), peper en zout.
Goed om te weten: Het bakje harissa specerijen voor 2p bevat 1tl paprikapoeder, 1/2tl komijnzaad gemalen, 1/2tl korianderzaad, 1/2tl venkelzaad, 1/4tl knoflookpoeder, 1/4tl karwijzaad en 1/8tl chilipoeder.
5
Verspreid de groenten over (een) met bakpapier beklede bakpla(a)t(en) en leg 2 teentjes knoflook (in schil) en de uitgeperste citroenhelften ertussen. Zet een timer voor 20 minuten. Check of de groenten gaar zijn en doe dan 4 pakjes pitabrood bij de groenten in de oven (zie tip) en bak nog ca. 3 minuten.
Tip: Je kunt de broodjes ook in een broodrooster verwarmen
6
Maak de kokosyoghurtsaus. Hak 1 bosje munt en dille (incl. dunne steeltjes) fijn. Meng in een kommetje met 300 g kokosyoghurt en (optioneel) ½ tl komijnpoeder. Voeg de citroenrasp toe en breng op smaak met peper, zout en evt. nog wat citroensap.
7
Doe een flinke schep yoghurt op elk bord, verspreid de groenten erover en besprenkel met de kruidenolie en de sesamzaadjes. Serveer met de pitabroodjes.