Breng 150 g rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
2
Meng in een kom 2 el rijst- of witte wijnazijn met 1 tl suiker en een snuf zout. Schil 150 g koolrabi en snij julienne (luciferformaat). Meng door het azijnmengsel. Schep tussentijds om.
3
Breng in een ruime pan een laagje water met wat zout aan de kook. Snij 200 g groene kool in dunne reepjes. Kook/stoom de groene kool afgedekt in ca. 6-8 minuten gaar. Giet af.
4
Schil 150 g wortel en snij in halve- of kwart maantjes. Snij het witte en lichtgroene deel van 1 stengel lente-ui in grove ringen. Snij het donkergroene deel in dunnere ringetjes en bewaar in een schaaltje voor garnering. Snij 150 g kastanjechampignons in vieren.
5
Verwarm olie in een ruime koekenpan en bak de groenten op hoog vuur in ca. 5 minuten gaar. Pers de laatste minuut 1 teentje knoflook erbij. Haal de pan van het vuur en ‘blus’ af met 1 el sojasaus. Schep de groenten uit de pan en zet opzij. Veeg de pan schoon met een stukje keukenpapier.
6
Verwarm opnieuw olie in de koekenpan en bak één spiegelei per persoon.
7
Vang het vocht van de ingelegde koolrabi op en meng dit door de rijst.
8
Maak per persoon een bowl met de rijst, groene kool, wortel, champignons, koolrabi. Serveer met het ei en de gochujang. Hussel alles aan tafel!