Recept vega
Bibimbap met een gebakken eitje en gochujang van restaurant The Bab
25 min. bereiding
Recept vega
Bibimbap met een gebakken eitje en gochujang van restaurant The Bab
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g zilvervliesrijst
150 g koolrabi
200 g groene kool
150 g wortel oranje
1 stengel lente-ui
150 g kastanjechampignons
2 stuks eieren
1 bakje gochujang

Zelf toe te voegen

2 el rijst- of witte wijnazijn
1 tl suiker
Olie om te bakken
1 teentje knoflook
1 el sojasaus

Bereiding

1

Breng 150 g rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.

2

Meng in een kom 2 el rijst- of witte wijnazijn met 1 tl suiker en een snuf zout. Schil 150 g koolrabi en snij julienne (luciferformaat). Meng door het azijnmengsel. Schep tussentijds om.

3

Breng in een ruime pan een laagje water met wat zout aan de kook. Snij 200 g groene kool in dunne reepjes. Kook/stoom de groene kool afgedekt in ca. 6-8 minuten gaar. Giet af.

4

Schil 150 g wortel en snij in halve- of kwart maantjes. Snij het witte en lichtgroene deel van 1 stengel lente-ui in grove ringen. Snij het donkergroene deel in dunnere ringetjes en bewaar in een schaaltje voor garnering. Snij 150 g kastanjechampignons in vieren.

5

Verwarm olie in een ruime koekenpan en bak de groenten op hoog vuur in ca. 5 minuten gaar. Pers de laatste minuut 1 teentje knoflook erbij. Haal de pan van het vuur en ‘blus’ af met 1 el sojasaus. Schep de groenten uit de pan en zet opzij. Veeg de pan schoon met een stukje keukenpapier.

6

Verwarm opnieuw olie in de koekenpan en bak één spiegelei per persoon.

7

Vang het vocht van de ingelegde koolrabi op en meng dit door de rijst.

8

Maak per persoon een bowl met de rijst, groene kool, wortel, champignons, koolrabi. Serveer met het ei en de gochujang. Hussel alles aan tafel!

Ook in onze boxen

Toon alle