Recept vega
Risotto met paprika, tomaatjes, crunchy kikkererwten en gemarineerde feta
35 min. bereiding
Recept vega
Risotto met paprika, tomaatjes, crunchy kikkererwten en gemarineerde feta
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
½ stuks gele ui
3 stengels bleekselderij
½ stuks paprika
150 g blue japonrijst
¾ blikje kikkererwten
175 g cherrytomaatjes
75 g feta
1 bosje oregano
35 g rucola

Zelf toe te voegen

1 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
500 ml kokend water
Olie en boter om te bakken
½ tl tijm (gedroogd)
1 el witte wijnazijn
½ tl paprikapoeder
1 el olijfolie extra vierge
Kneepje citroensap (mag uit een flesje)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden en zet de waterkoker aan.

2

Bereid de bouillon voor.

3

Snij ½ stuks gele ui in dunne halve ringen en fruit in olie en/of boter in een afdekbare wok of hapjespan. Snij 3 stengels bleekselderij in dunne plakjes en voeg toe. Snij ½ stuks paprika in blokjes. Bak een paar minuten mee. Voeg ½ tl tijm toe.

4

Voeg 150 g rijst toe en schep een paar keer om. Blus af met 1 el witte wijnazijn. Voeg 3/4e van de bouillon toe, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur in de rijst trekken. Roer af en toe. Voeg als de bouillon grotendeels is opgenomen wat extra bouillon toe. De rijst moet 15-20 minuten zachtjes koken om gaar te worden. De bouillon hoeft niet op.

5

Maak de crunchy kikkererwten (zie tip). Spoel ¾ blikje kikkererwten af en dep goed droog. Rooster de kikkererwten op middelhoog vuur in een droge (!) ruime koekenpan ca. 15 minuten. Schud af en toe om. Voeg – als de kikkererwten goudbruin en knapperig zijn - een scheut olie, ½ tl paprikapoeder en wat zout toe en bak nog kort(!) mee, zorg dat het paprikapoeder niet verbrandt. Laat afkoelen op een bord (evt. met keukenpapier) tot knapperig.

6

Doe intussen 175 g cherrytomaatjes in een ovenschaal(tje), besprenkel met olie, peper en zout en rooster ca. 10 minuten in de oven.

7

‘Marineer’ 75 g feta. Verkruimel de feta in een kommetje. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn. Voeg bij de feta. Voeg de olijfolie extra vierge, versgemalen peper en een kneepje citroensap toe en schep om.

8

Schep 35 g rucola door de risotto en serveer met de gemarineerde feta, geroosterde tomaatjes en de kikkererwtcrunch.

9

Tip: Weinig tijd? Voeg de kikkererwten dan aan het einde direct bij de risotto zonder ze eerst te roosteren in de koekenpan.

Ook in onze boxen

Toon alle