Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Je gaat hierin straks de pasta en de groene kool samen koken.
3
Scheur 150 g oesterzwammen in repen. Doe in een mengkom en besprenkel ruim met olie. Schud goed om. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met peper en zout. Rooster ca. 15 minuten in de oven. De oesterzwammen mogen flink bruin en knapperig worden.
4
Snij 250 g groene kool in dunne reepjes. Doe 150 g fusilli in de pan, breng opnieuw aan de kook en zet een timer voor 3 minuten. Voeg na 3 minuten 250 g groene kool toe en kook nog ca 6-8 minuten tot de pasta al dente is. Giet af, maar bewaar wat kookvocht. Zet opzij.
5
Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snij ½ stuks gele ui in dunne halve ringen en fruit glazig. Voeg een snuf zout toe. Schil 150 g wortel en snij in dunne halve- of kwart maantjes. Bak ca. 5 minuten op middelhoog vuur mee met de ui. Pers de laatste minuut 1 teentje knoflook erbij.
6
Hak intussen 1 bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn.
7
Roer ¾ bakje crème fraîche en de helft van de peterselie door de wortel als deze beetgaar is. Warm zachtjes mee. Voeg eventueel wat pastakookvocht toe.
8
Meng vlak voor serveren de pasta en de kool door de saus. Roer de helft van de kaas erdoor en breng op smaak een kneepje citroensap en versgemalen peper.
9
Serveer de pasta met de oesterzwam en bestrooi met de overgebleven kaas en peterselie.