Recept vega
Romige fusili met groene kool, oesterzwamchips en pittige kaas
25 min. bereiding
Recept vega
Romige fusili met groene kool, oesterzwamchips en pittige kaas
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g oesterzwammen
250 g groene kool
150 g fusilli volkoren
½ stuks gele ui
150 g wortel geel
1 bosje peterselie
¾ bakje crème fraîche
¾ zakje geraspte kaas pittig

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
Kneepje citroensap (mag uit een flesje)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Je gaat hierin straks de pasta en de groene kool samen koken.

3

Scheur 150 g oesterzwammen in repen. Doe in een mengkom en besprenkel ruim met olie. Schud goed om. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met peper en zout. Rooster ca. 15 minuten in de oven. De oesterzwammen mogen flink bruin en knapperig worden.

4

Snij 250 g groene kool in dunne reepjes. Doe 150 g fusilli in de pan, breng opnieuw aan de kook en zet een timer voor 3 minuten. Voeg na 3 minuten 250 g groene kool toe en kook nog ca 6-8 minuten tot de pasta al dente is. Giet af, maar bewaar wat kookvocht. Zet opzij.

5

Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snij ½ stuks gele ui in dunne halve ringen en fruit glazig. Voeg een snuf zout toe. Schil 150 g wortel en snij in dunne halve- of kwart maantjes. Bak ca. 5 minuten op middelhoog vuur mee met de ui. Pers de laatste minuut 1 teentje knoflook erbij.

6

Hak intussen 1 bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn.

7

Roer ¾ bakje crème fraîche en de helft van de peterselie door de wortel als deze beetgaar is. Warm zachtjes mee. Voeg eventueel wat pastakookvocht toe.

8

Meng vlak voor serveren de pasta en de kool door de saus. Roer de helft van de kaas erdoor en breng op smaak een kneepje citroensap en versgemalen peper.

9

Serveer de pasta met de oesterzwam en bestrooi met de overgebleven kaas en peterselie.

Ook in onze boxen

Toon alle