Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Je gaat hierin straks de pasta en de groene kool samen koken.
2
Snipper ½ stuks gele ui. Verwarm olie in een wok of hapjespan en fruit glazig. Schil 100 g wortel en snij in dunne halve- of kwart maantjes. Voeg toe.
3
Pers 1 teentje knoflook erbij en schep een paar keer om. Laat 1½ blikjes horsmakreel uitlekken. Voeg 1 tl gele sambal (let op!) en de makreel toe en bak 2 minuten mee.
4
Voeg ¾ blikje tomatenstukjes, ¼ blokje groentebouillon, 1 tl suiker en 100 ml water toe, roer door en laat afgedekt ca. 10 minuten op laag vuur sudderen.
5
Snij 250 g groene kool in dunne reepjes. Doe 150 g fusilli in de pan, breng opnieuw aan de kook en zet een timer voor 3 minuten. Voeg na 3 minuten 250 g groene kool toe en kook nog ca 6-8 minuten tot de pasta al dente is. Giet af en zet opzij.
6
Maak intussen de venkelsla. Meng in een slakom een vinaigrette van ½ tl mosterd, ½ el witte wijnazijn, 1 el olijfolie extra vierge, peper en zout. Verwijder het loof en de onderkant van 1 stuk venkel. Halveer in de lengte en snij in zo dun (!) mogelijke plakjes. Voeg bij de dressing en schep goed om.
7
Hak 1 bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Voeg bij de venkel en houd eventueel wat apart voor de garnering.
8
Voeg als laatste de pasta en groene kool bij de tomatensaus. Serveer met de peterselie en eventueel wat extra gele sambal.
9
Let op! Houd je niet zo van pittig, begin dan met de helft van de sambal