Verwarm de oven voor op 220 graden en zet de waterkoker aan.
2
Bereid de bouillon voor.
3
Snij ½ stuks gele ui in dunne halve ringen en fruit in olie en/of boter in een afdekbare wok of hapjespan. Snij 3 stengels bleekselderij in dunne plakjes en voeg toe. Snij ½ stuks paprika in blokjes. Bak een paar minuten mee. Voeg ½ tl tijm en ½ tl paprikapoeder toe.
4
Voeg 150 g rijst toe en schep een paar keer om. Blus af met 1 el witte wijnazijn. Voeg 3/4e van de bouillon toe, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur in de rijst trekken. Roer af en toe. Voeg als de bouillon grotendeels is opgenomen wat extra bouillon toe. De rijst moet 15-20 minuten zachtjes koken om gaar te worden. De bouillon hoeft niet op.
5
Doe intussen 175 g cherrytomaatjes in een ovenschaal(tje), besprenkel met olie, peper en zout en rooster ca. 10 minuten in de oven.
6
Laat ¾ blikje kikkererwten uitlekken en warm de laatste minuten mee met de risotto. Breng het geheel goed op smaak met versgemalen peper en eventueel een kneepje citroensap.
7
Verkruimel 75 g feta in een kommetje.
8
Schep vlak voor serveren 35 g rucola door de risotto. Serveer met geroosterde tomaatjes en de feta.