Recept vlees
Bibimbap met rundergehakt en gochujang van restaurant The Bab
25 min. bereiding
Recept vlees
Bibimbap met rundergehakt en gochujang van restaurant The Bab
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g zilvervliesrijst
150 g koolrabi
200 g groene kool
150 g kastanjechampignons
125 g wortel
200 g rundergehakt
1 bakje gochujang

Zelf toe te voegen

2 el rijst- of witte wijnazijn
1 tl suiker
Olie om te bakken
1 teentje knoflook
½ el sojasaus

Bereiding

1

Breng 150 g rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.

2

Maak de ingelegde koolrabi. Meng in een mengkom 2 el rijst- of witte wijnazijn met de suiker en een snuf zout. Schil 150 g koolrabi en snij julienne (luciferformaat). Meng door het azijnmengsel. Schep tussentijds om.

3

Breng in een ruime pan een laagje water met wat zout aan de kook. Snij 200 g groene kool in dunne reepjes. Kook/stoom de groene kool afgedekt in ca. 6-8 minuten gaar. Giet af.

4

Schil 125 g wortel en snij in halve- of kwart maantjes. Verwarm olie in een ruime wok of hapjespan en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 200 g gehakt toe en bak in 3-5 minuten rul. Snij 150 g kastanjechampignons in vieren. Voeg toe, pers 1 teentje knoflook erbij en bak 3-5 minuten op hoog vuur mee. Zet het vuur uit en ‘blus’ af met ½ el sojasaus.

5

Vang het vocht van de ingelegde koolrabi op en meng dit door de gekookte rijst. Maak per persoon een bowl met de rijst, groene kool, champignons, gehakt en ingelegde koolrabi. Serveer met de gochujang. Hussel alles aan tafel!

6

Goed om te weten: het gehakt voor 2p is gekruid met 1tl gemberpoeder en 1el sesamolie. Het gehakt is al gezouten.

Ook in onze boxen

Toon alle