Breng 150 g rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
2
Maak de ingelegde koolrabi. Meng in een mengkom 2 el rijst- of witte wijnazijn met de suiker en een snuf zout. Schil 150 g koolrabi en snij julienne (luciferformaat). Meng door het azijnmengsel. Schep tussentijds om.
3
Breng in een ruime pan een laagje water met wat zout aan de kook. Snij 200 g groene kool in dunne reepjes. Kook/stoom de groene kool afgedekt in ca. 6-8 minuten gaar. Giet af.
4
Snij 150 g champignons in vieren. Verwarm olie in een koekenpan en bak de kastanjechampignons 3-5 minuten op middelhoog vuur. Pers 1 teentje knoflook erbij en bak 1 minuut mee. Let op dat de knoflook niet verbrandt. Zet het vuur uit en ‘blus’ af met ½ el sojasaus. Haal uit de pan en zet opzij. Veeg de pan schoon met een stukje keukenpapier.
5
Schil en rasp 125 g wortel. Verwarm opnieuw olie in de koekenpan en bak het gehakt in ca.5 minuten op hoog vuur gaar. Voeg de geraspte wortel toe en bak 1 à 2 minuten mee.
6
Vang het vocht van de ingelegde koolrabi op en meng dit door de gekookte rijst.
Maak per persoon een bowl met de rijst, groene kool, champignons, gehakt en ingelegde koolrabi. Serveer met de gochujang. Hussel alles aan tafel!
7
Goed om te weten: het gehakt voor 2p is gekruid met 1tl gemberpoeder en 1el sesamolie. Het gehakt is al gezouten.