Snij 1 stuk venkel in dikke plakken. Leg samen met 300 g gnocchi op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie, peper en zout. Bak 15-20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
3
Rooster 40 g walnoten in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bordje.
4
Rasp ½ stuk citroen. Bewaar de rasp voor courgette.
5
Bak 150 g spekreepjes knapperig in de eerder gebruikte koekenpan in een klein beetje olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
6
Maak de pesto. Snij 30 g eikenbladsla in repen en was (met behulp van een slacentrifuge). Hak ½ teentje knoflook grof. Doe de sla en de helft(!) van de walnoten met 30 ml (milde) olie en de knoflook in het bakje van de staafmixer. Mix tot een gladde pesto. Breng op smaak met een kneepje citroensap, peper en zout.
7
Snij 1 stuk courgette in halve maantjes van ca. 1 cm en ½ stuk paprika in reepjes. Verwarm olie in een grote koekenpan en bak ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper, zout en bestrooi met de citroenrasp.
8
Roer de pesto door de gnocchi en venkel. Breng op smaak met wat goede olijfolie extra vierge en peper uit de molen. Serveer met de courgette, paprika, spekjes, de overige walnoten en garneer met een plukje rucola.