Recept vega
Baked gnocchi, oesterzwammen en venkel met pesto, walnootjes en citroencourgette
25 min. bereiding
Recept vega
Baked gnocchi, oesterzwammen en venkel met pesto, walnootjes en citroencourgette
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuk venkel
300 g gnocchi
175 g oesterzwammen
40 g walnoten
½ stuk citroen
1 stuk courgette
½ stuk paprika geel
1 bakje pesto
½ zakje rucola

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
Olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snij 1 stuk venkel in dikke plakken. Leg samen met 300 g gnocchi op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie, peper en zout. Scheur eventueel grote oesterzwammen in stukken. Leg naast de gnocchi of in een apart ovenschaaltje, besprenkel met olie, zout en peper en bak alles samen 15-20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

3

Rooster 40 g walnoten in een droog koekenpannetje tot ze beginnen te kleuren. Laat afkoelen op een bordje.

4

Rasp ½ stuk citroen. Bewaar de rasp voor de courgette.

5

Snij 1 stuk courgette in halve maantjes van ca. 1 cm en ½ stuk paprika in reepjes. Verwarm olie in een grote koekenpan en bak ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper, zout en bestrooi met de citroenrasp.

6

Roer de pesto voorzichtig door de gnocchi, venkel en oesterzwammen. Breng op smaak met wat goede olijfolie extra vierge en peper uit de molen. Serveer met de courgette en paprika en garneer met de walnootjes en een plukje rucola.

Ook in onze boxen

Toon alle