Recept vlees
Baked gnocchi, spekjes en venkel met pesto en citroencourgette
25 min. bereiding
Recept vlees
Baked gnocchi, spekjes en venkel met pesto en citroencourgette
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuk venkel
300 g verse gnocchi
½ stuk citroen
150 g spekreepjes
1 stuk courgette
½ stuk paprika geel
1 bakje pesto
½ zakje rucola

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
Olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snij 1 stuk venkel in dikke plakken. Leg samen met 300 g gnocchi op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie, peper en zout. Bak 15-20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

3

Rasp ½ stuk citroen. Bewaar de rasp voor courgette.

4

Bak 150 g spekreepjes knapperig in de eerder gebruikte koekenpan in een klein beetje olie. Laat uitlekken op keukenpapier.

5

Snij 1 stuk courgette in halve maantjes van ca. 1 cm en ½ stuk paprika in reepjes. Verwarm olie in een grote koekenpan en bak ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper, zout en bestrooi met de citroenrasp.

6

Roer de pesto door de gnocchi en venkel. Breng op smaak met wat goede olijfolie extra vierge en peper uit de molen. Serveer met de courgette, paprika, spekjes en garneer met een plukje rucola.

Ook in onze boxen

Toon alle