Recept vegan
Romige kokos-pindanoedels met spinazie en wortel
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
¾ zakje udon noedels
125 g wortel
2 stuks sjalotten
½ stuks rode peper
½ el gember
1 bosje koriander
150 g passata
200 ml kokosmelk
1 potje pindakaas
1 el limoen
200 g spinazie
40 g pinda's versgebrand zonder zout

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
2 teentjes knoflook
100 ml water
2 el sojasaus
1 tl suiker

Bereiding

1

Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Kook ¾ zakje udon noedels in ca. 14 minuten gaar (het water moet flink aan de kook zijn). Spoel de noedels goed af met koud water.

2

Schil 125 g wortel, halveer in de lengte en snij in halve maantjes. Verhit wat olie in een grote afdekbare wok en bak op middelhoog vuur.

3

Snij intussen 2 stuks sjalotten in halve ringen en voeg toe. Snij ½ stuks rode peper in halve ringen (laat de zaadjes zitten als je van pit houdt), voeg toe. Bak rustiger verder.

4

Schil en rasp ½ el gember. Hak 1 bosje koriander (incl. dunne steeltjes) fijn.

5

Voeg de gember toe en pers 2 teentjes knoflook boven de pan, fruit kort mee. Voeg 150 g passata, 200 ml kokosmelk, 100 ml water en koriander toe (hou evt. een deel apart ter garnering). Breng zachtjes aan de kook.

6

Roer 1 potje pindakaas, 2 el sojasaus, 1 tl suiker en limoensap erdoor.

7

Voeg 200 g spinazie (in delen) toe tot ze is geslonken. Dek tussendoor af, dat maakt het slinken makkelijker. Breng op smaak met zout en peper.

8

Voeg de noedels toe en meng goed door.

9

Garneer de kokos-pindanoedels met 40 g pinda's en eventueel wat achtergehouden koriander en serveer.

10

NB: Deze romige kokos-pindanoedels zijn een twist op het geliefde gerecht van het restaurant Chez Nina.

Ook in onze boxen

Toon alle