Recept vegan
Broodpizza met broccoli, gekarameliseerde rode ui en cashewspread met cherrytomaat-snijbonensalade
40 min. bereiding
Recept vegan
Broodpizza met broccoli, gekarameliseerde rode ui en cashewspread met cherrytomaat-snijbonensalade
40 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
50 g cashewstukjes rauw
200 g snijbonen
1 stuk sjalot
¾ stuk broccoli
1 stuks rode ui
1 stuk Turks griesmeel brood
150 g cherrytomaten
1 zakje peterselie
1 zakje dille
¼ stuk citroen(sap)

Zelf toe te voegen

75 ml water
1 teentje knoflook
Olie en boter om te bakken
½ tl tijm gedroogd
¾ el olijfolie extra vierge
½ el mayonaise
1 tl witte wijnazijn
¼ tl (Dijon) mosterd

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Leg 50 g cashewnootstukjes in een bakje met 75 ml water en laat even wellen.

3

Zet een pan met een laagje gezouten water op. Verwijder de steeltjes van 200 g snijbonen en snij ze in stukjes van ca. 2 cm. Kook beetgaar in 6-8 minuten vanaf dat het water weer kookt. Spoel kort koud af, dan behouden ze een mooie kleur.

4

Snij 1 stuk sjalot in parten. Pel 1 teentje knoflook. Doe samen in aluminiumfolie, besprenkel met olijfolie (2el bij 2p) en een flinke snuf zout. Vouw dicht en leg op een met bakpapier beklede bakplaat schuif alvast in de oven.

5

Snij de roosjes en de steel van ¾ stuk broccoli in plakjes van ca. 0.5 cm. Leg bij de sjalot en knoflook in de oven. Besprenkel met olie, zout en peper toe. Bak ca. 10 minuten.

6

Verwarm een klont boter en wat olie in een koekenpan. Snij 1 stuks rode ui in halve ringen. Snipper ca. 1,5 el (bij 2 p) hiervan heel fijn. Hou de gesnipperde ui apart, dit gaat later door de salade. Fruit zachtjes de ringen(!) (hoe langer, hoe lekkerder). Voeg wat zout en ½ tl tijm toe.

7

Snij 1 stuk brood overlangs helemaal open. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster ca. 6 minuten in de oven.

8

Maak in een grote kom een dressing van ¾ el olijfolie extra vierge, ½ el mayonaise, 1 tl witte wijnazijn, ¼ tl mosterd, peper en zout.

9

Halveer 150 g cherrytomaten. Meng de fijngesnipperde rode ui, cherrytomaatjes en boontjes door de dressing.

10

Maak de cashewspread. Hak de kruiden (incl. dunne steeltjes). Mix de cashewnoten incl. het water, kruiden, sjalot en knoflook in het bakje van de staafmixer tot een soort room. Voeg eventueel nog wat extra water toe voor de gewenste dikte. Breng op smaak met zout, peper en ¼ stuk citroensap (NB).

11

Besmeer de geroosterde broden met de spread. Verdeel hierover gekaramelliseerde ui en broccoli. Serveer samen met de cherrytomaat-snijbonensalade. NB: Let op! Je gebruikt de citroenrasp in een ander recept deze week.

Ook in onze boxen

Toon alle