Recept vega
Broodpizza met courgette, kaas en rode ui met cherrytomaat-snijbonensalade
30 min. bereiding
Recept vega
Broodpizza met courgette, kaas en rode ui met cherrytomaat-snijbonensalade
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g snijbonen
1 stuks rode ui
½ stuk courgette
1 stuk Turks griesmeel brood
100 g tomatenpuree
75 g kaas geraspt extra belegen
150 g cherrytomaten

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
¾ el olijfolie extra vierge
½ el mayonaise
1 tl witte wijnazijn
¼ tl (Djion) mosterd

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Zet een pan met een laagje gezouten water op. Verwijder de steeltjes van 200 g snijbonen en snij ze in stukjes van ca. 2 cm. Kook beetgaar in 6-8 minuten vanaf dat het water weer kookt. Spoel kort koud af, dan behouden ze een mooie kleur.

3

Snij 1 stuks rode ui in halve ringen. Snipper ca. 1,5 el (bij 2 p) hiervan heel fijn. Hou de gesnipperde ui apart, dit gaat later door de salade.

4

Snij ½ stuk courgette in dunne plakjes. Snij 1 stuk brood overlangs helemaal open. Smeer 100 g tomatenpuree op beide zijden. Beleg met de plakjes courgette, rode ui in halve ringen (!) en bestrooi met 75 g kaas. Breng op smaak met peper en zout. Bak 8-10 minuten in de oven.

5

Maak in een grote kom een dressing van ¾ el olijfolie extra vierge, ½ el mayonaise, 1 tl witte wijnazijn, ¼ tl mosterd, peper en zout.

6

Halveer 150 g cherrytomaten. Meng de fijngesnipperde rode ui, cherrytomaatjes en boontjes door de dressing.

7

Serveer de broodpizza samen met de cherrytomaat-snijbonensalade.

Ook in onze boxen

Toon alle