Zet een pan met een laagje gezouten water op. Verwijder de steeltjes van 200 g snijbonen en snij ze in stukjes van ca. 2 cm. Kook beetgaar in 6-8 minuten vanaf dat het water weer kookt. Spoel kort koud af, dan behouden ze een mooie kleur.
3
Snij 1 stuks rode ui in halve ringen. Snipper ca. 1,5 el (bij 2 p) hiervan heel fijn. Hou de gesnipperde ui apart, dit gaat later door de salade.
4
Snij ½ stuk courgette in dunne plakjes. Snij 1 stuk brood overlangs helemaal open. Smeer 100 g tomatenpuree op beide zijden. Beleg met de plakjes courgette, rode ui in halve ringen (!) en bestrooi met 75 g kaas. Breng op smaak met peper en zout. Bak 8-10 minuten in de oven.
5
Maak in een grote kom een dressing van ¾ el olijfolie extra vierge, ½ el mayonaise, 1 tl witte wijnazijn, ¼ tl mosterd, peper en zout.
6
Halveer 150 g cherrytomaten. Meng de fijngesnipperde rode ui, cherrytomaatjes en boontjes door de dressing.
7
Serveer de broodpizza samen met de cherrytomaat-snijbonensalade.