Recept vis
Vitello tonnato met een zomerse pastasalade
30 min. bereiding
Recept vis
Vitello tonnato met een zomerse pastasalade
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g fusilli volkoren
¾ stuk courgette
¾ stuks puntpraprika rood
200 g cherrytomaten
100 g kalfsrollade
¾ bakje vitello tonnato dressing
1 el kappertjes
30 g rucola

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1½ el balsamicoazijn
1 tl (Dijon) mosterd
3 el olijfolie extra vierge
½ teentje knoflook
½ el citroensap (mag uit flesje)
3 el mayonaise

Bereiding

1

NB: Laat het vlees 15–30 minuten van te voren op kamertemperatuur komen.

2

Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta. Kook 150 g pasta in 9-11 minuten al dente (tip 1). Giet en spoel kort af.

3

Snij ¾ stuk courgette en ¾ stuks paprika in halve maantjes van ca. 1 cm. Verwarm olie in een wok of hapjespan (tip 2), bak ca. 5 min stevig tot ze beginnen te bruinen. Voeg daarna 200 g cherrytomaten toe: gehalveerd, of (bijvoorbeeld de helft) ongehalveerd zodat ze lekker openspringen in de pan. Bestrooi met peper en zout.

4

Maak in een slabak een dressing van 1½ el balsamicoazijn, 1 tl mosterd, 3 el olijfolie extra vierge, peper en zout. Pers ½ teentje knoflook erbij. Voeg toe, samen met de gebakken groenten en pasta.

5

Leg 100 g kalfsrollade op een (grote) schaal. Verdeel ¾ bakje vitello tonnato dressing erover en garneer met 1 el kappertjes. Schep als laatst 30 g rucola door de pasta salade. Serveer de vitello tonnato met de pastasalade. Tip 1: Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters. Tip 2: Je kunt de groenten ook in ovenschaal met olie, peper en zout onder de grill bereiden, heel erg lekker maar kost net wat meer tijd. Schep af en toe om.

Ook in onze boxen

Toon alle