NB: Laat het vlees 15–30 minuten van te voren op kamertemperatuur komen.
2
Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta. Kook 150 g pasta in 9-11 minuten al dente (tip 1). Giet en spoel kort af.
3
Snij ¾ stuk courgette en ¾ stuks paprika in halve maantjes van ca. 1 cm. Verwarm olie in een wok of hapjespan (tip 2), bak ca. 5 min stevig tot ze beginnen te bruinen. Voeg daarna 200 g cherrytomaten toe: gehalveerd, of (bijvoorbeeld de helft) ongehalveerd zodat ze lekker openspringen in de pan. Bestrooi met peper en zout.
4
Maak in een slabak een dressing van 1½ el balsamicoazijn, 1 tl mosterd, 3 el olijfolie extra vierge, peper en zout. Pers ½ teentje knoflook erbij. Voeg toe, samen met de gebakken groenten en pasta.
5
Leg 100 g kalfsrollade op een (grote) schaal. Verdeel ¾ bakje vitello tonnato dressing erover en garneer met 1 el kappertjes. Schep als laatst 30 g rucola door de pasta salade. Serveer de vitello tonnato met de pastasalade.
Tip 1: Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters.
Tip 2: Je kunt de groenten ook in ovenschaal met olie, peper en zout onder de grill bereiden, heel erg lekker maar kost net wat meer tijd. Schep af en toe om.