Recept vega
Zomerse pastasalade met buffelmozzarella en coeur de boeuf
25 min. bereiding
Recept vega
Zomerse pastasalade met buffelmozzarella en coeur de boeuf
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g fusilli volkoren
¾ stuk courgette
¾ stuks puntpaprika rood
1½ stuks coeur de boeuf
30 g rucola
1 bol buffelmozzarella
½ stuk citroen
1 el kappertjes

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1½ el balsamicoazijn (voor pasta dressing)
1 tl (Djion) mosterd
2 el olijfolie extra vierge (voor pasta dressing)
½ teentje knoflook
Olijfolie extra vierge (voor tomaat) naar smaak
Balsamicoazijn (voor tomaat) naar smaak

Bereiding

1

Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta. Kook 150 g pasta in 9-11 minuten al dente (tip). Giet en spoel kort af.

2

Snij ¾ stuk courgette en ¾ stuks paprika in halve maantjes van ca. 1 cm. Verwarm olie in een wok of hapjespan, bak ca. 5 min stevig tot ze beginnen te bruinen. Bestrooi met peper en zout.

3

Maak in een slabak een dressing van 1½ el balsamicoazijn, 1 tl mosterd, 2 el olijfolie extra vierge, peper en zout. Pers ½ teentje knoflook erbij. Voeg toe samen de courgette, paprika en pasta toe.

4

Snij 1½ stuks coeur de boeuf in dunne plakjes. Leg een handje van 30 g rucola op een grote schaal en verdeel de tomaat erover. Scheur 1 bol buffelmozzarella en verdeel over de coeur de boeuf. Besprenkel met de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, peper en zout. Rasp ½ stuk citroen erover. Garneer met de kappertjes

5

Schep als laatst de overige rucola door de pastasalade. Serveer de pasta met daarnaast de coeur de boeuf. Tip: Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters.

Ook in onze boxen

Toon alle