Zet 150 g rijst met een dubbele hoeveelheid water en een snuf zout op en kook zachtjes gaar en droog in ca. 20 minuten.
3
Scheur 200 g oesterzwammen in repen. Doe in een mengkom en besprenkel ruim met olie, peper en zout. Schud goed om. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 15 minuten in de oven tot de oesterzwammen bruin en knapperig worden.
4
We gaan de meeste groenten in dit gerecht op twee manieren bereiden: rauw (in hele kleine blokjes) en gebakken.
5
Verwijder de onderkant en het loof van 1 stuk venkel. Snij de helft in dunne partjes en de rest in hele kleine blokjes. Snij de helft van 1 stuk puntpaprika in reepjes en de andere helft in hele kleine blokjes. Snij de helft van ½ stuk courgette in kwart maantjes en de rest in hele kleine blokjes. Hou alle kleine blokjes apart.
6
Verwarm boter en wat olie in een grote wok of koekenpan en bak groter gesneden groenten op hoog vuur bruin in ca. 5 minuten nét gaar.
7
Hak 2 el kappertjes fijn. Doe in een serveerschaal samen met 3 el (milde) olijfolie, 1 el citroensap, 2 tl sojasaus en ½ tl honing. Breng op smaak met peper en zout.
8
Snij 1 stuk tomaat in stukjes en hak ½ bosje peterselie fijn. Meng samen met de rijst en alle andere rauwe en gebakken groenten door de dressing. Breng op smaak met peper en zout.