Recept vega
Kokoskoolraap met bulgur, peensalade en muntyoghurt
45 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g koolraap
1 stuk sjalot
1 stengel bleekselderij
1 bakje kokos-koolraap specerijen
150 g bulgur
200 g gele peen
½ stuks rode peper
50 g bleekselderij
1 bosje muntblaadjes
1 bosje koriander
100 g Griekse yoghurt
25 g kokosrasp
50 g pinda's gebakken/ongezouten

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
100 ml water
1 el citroensap (mag uit een flesje)
½ el balsamicoazijn
3 el olijfolie extra vierge
½ el sojasaus

Bereiding

1

Schil 200 g koolraap. Snij de koolraap in plakken van max(!) 1 cm. Hou 1/4 apart en snij de rest in kleine blokjes van 1 cm.

2

Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en snipper 1 stuk sjalot. Hou 2 el (bij 4p) apart en fruit de rest zachtjes. Snij 1 stengel bleekselderij in dunne halve maantjes en fruit mee. Voeg de koolraapblokjes en 1 bakje specerijen toe. Voeg na een minuutje roerbakken 100 ml water toe en laat de koolraap in ca. 15 minuten afgedekt zachtjes gaar stoven (voeg zo nodig meer water toe).

3

Zet 150 g bulgur op in een dubbele hoeveelheid water met zout. Breng aan de kook en laat zachtjes in 10-15 minuten droog en gaar koken (eventueel met behulp van een vlamverdeler).

4

Rasp de achtergehouden koolraap met een grove rasp en doe in een kom. Schil en rasp 200 g peen en voeg toe. Snij ½ stuks rode peper fijn (laat de zaadjes zitten voor meer pit) en voeg toe. Neem het binnenste lichtgroene deel (50 g bleekselderijhart) van de bleekselderij, snij in plakjes en voeg toe. Hak 1 bosje muntblaadjes en 1 bosje koriander fijn en meng van beide de helft erdoor. Meng ook 1 el citroensap, ½ el balsamicoazijn en 2 el olijfolie extra vierge erbij. Breng op smaak met peper en zout. Zet alvast op tafel.

5

Maak 100 g yoghurt aan met wat zout, peper en de rest van de munt.

6

Voeg 25 g kokosrasp en ½ el sojasaus bij de koolraap en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.

7

Voeg de achtergehouden sjalot en koriander, samen met 1 el olijfolie extra vierge, nog een kneep citroensap, peper en zout bij de gare bulgur (giet indien nodig af).

8

Breng de koolraap op smaak met peper en zout. Serveer met de pinda's, bulgur, peensalade en munt-yoghurt.

9

Goed te weten: In het specerijenbakje voor 4p zit 1 tl korianderpoeder, 2 tl kurkumapoeder, 1 tl gemberpoeder, 1/4 tl kaneel, 1/4 tl nootmuskaat. In het bakje voor 2p zit de helft.

Ook in onze boxen

Toon alle