1
Verwarm de oven voor op 220 graden.
2
Was 600 g aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Snij 1 stuks rode ui in parten. Verwijder de kont en loof van 1 stuk venkel en snij in repen. Besprenkel met olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg 1 teentje knoflook (in de schil) ertussen en bak in 20-25 minuten gaar in de oven.
3
Hak 1 bosje dille fijn. Meng door 200 g yoghurt, samen met 1 el mayonaise (optioneel), een goede scheut olijfolie extra vierge en wat peper en zout.
4
Verwarm wat olie in een koekenpan en bak 4 worstjes om en om bruin en gaar in ca. 8 minuten.
5
Druk de gepofte knoflook uit het schilletje en hak nog wat fijner. Meng door de yoghurt.
6
Serveer de worstjes met de groenten en aardappeltjes uit de oven en lekker veel yoghurtsaus.