Recept vlees
Traybake met venkel en aardappeltjes, merguez en dille-yoghurtsaus
30 min. bereiding
Recept vlees
Traybake met venkel en aardappeltjes, merguez en dille-yoghurtsaus
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
600 g Frieslander aardappels
1 stuks rode ui
1 stuk venkel
1 bosje dille
200 g Griekse yoghurt
4 lams-kalfsmerguezworstjes

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
1 el mayonaise
Olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Was 600 g aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Snij 1 stuks rode ui in parten. Verwijder de kont en loof van 1 stuk venkel en snij in repen. Besprenkel met olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg 1 teentje knoflook (in de schil) ertussen en bak in 20-25 minuten gaar in de oven.

3

Hak 1 bosje dille fijn. Meng door 200 g yoghurt, samen met 1 el mayonaise (optioneel), een goede scheut olijfolie extra vierge en wat peper en zout.

4

Verwarm wat olie in een koekenpan en bak 4 worstjes om en om bruin en gaar in ca. 8 minuten.

5

Druk de gepofte knoflook uit het schilletje en hak nog wat fijner. Meng door de yoghurt.

6

Serveer de worstjes met de groenten en aardappeltjes uit de oven en lekker veel yoghurtsaus.

Ook in onze boxen

Toon alle