Recept vegan
Pasta-ovenschotel met koolraap, Greek White en zonnebloempitjes
40 min. bereiding
Recept vegan
Pasta-ovenschotel met koolraap, Greek White en zonnebloempitjes
40 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g koolraap
½ stuk sjalot
1½ stengels bleekselderij
150 g volkoren fusili
1 stuk prei
250 ml passata
100 ml sojacuisine
½ pakje Greek white
30 g zonnebloempitjes

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
1 tl paprikapoeder
1 tl gedroogde tijm
½ el balsamicoazijn

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.

2

Schil 200 g koolraap, snij in plakken van 1 cm en dan in kleine blokjes van 1 cm. Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-20 minuten in de oven tot ze zacht zijn.

3

Verwarm olie in een afdekbare wok. Snipper ½ stuk sjalot en fruit zachtjes. Voeg wat zout toe. Snij 1½ stengels bleekselderij in dunne halve maantjes en bak mee.

4

Kook 150 g pasta in 9-11 minuten al dente. Giet af.

5

Hak 1 teentje knoflook fijn, voeg bij de sjalot met 1 tl paprikapoeder, 1 tl gedroogde tijm en ½ el balsamicoazijn. Kerf 1 stuk prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen en bak een paar minuten mee.

6

Voeg 250 ml passata bij de prei. Dek af en laat 5-8 minuten pruttelen tot de prei gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

7

Haal de koolraap uit de oven en draai de oven naar de grillstand. Brokkel ½ pakje Greek white en vet een ovenschaal in.

8

Meng de pasta en koolraap door de groenten, schep in de ovenschaal en bestrooi met de Greek white en 30 g zonnebloempitjes. Besprenkel met olie en schuif ca. 5 minuten in de oven.

Ook in onze boxen

Toon alle