1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.
2
Schil 200 g koolraap, snij in plakken van 1 cm en dan in kleine blokjes van 1 cm. Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-20 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
3
Verwarm olie in een afdekbare wok. Snipper ½ stuk sjalot en fruit zachtjes. Voeg wat zout toe. Snij 1½ stengels bleekselderij in dunne halve maantjes en bak mee.
4
Kook 150 g pasta in 9-11 minuten al dente. Giet af.
5
Hak 1 teentje knoflook fijn, voeg bij de sjalot met 1 tl paprikapoeder, 1 tl gedroogde tijm en ½ el balsamicoazijn. Kerf 1 stuk prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen en bak een paar minuten mee.
6
Voeg 250 ml passata bij de prei. Dek af en laat 5-8 minuten pruttelen tot de prei gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
7
Haal de koolraap uit de oven en draai de oven naar de grillstand. Brokkel ½ pakje Greek white en vet een ovenschaal in.
8
Meng de pasta en koolraap door de groenten, schep in de ovenschaal en bestrooi met de Greek white en 30 g zonnebloempitjes. Besprenkel met olie en schuif ca. 5 minuten in de oven.