Snipper 1 stuk sjalot. Verwarm olie in een afdekbare wok en fruit zachtjes. Snij 1 stengel bleekselderij in dunne halve maantjes en fruit mee. Hak ½ stuks rode peper fijn (laat de zaadjes zitten voor meer pit), voeg toe.
2
Was en snij 200 g peen in dunne halve maantjes. Voeg toe, samen met 250 g koolraapblokjes en 1 bakje specerijen. Voeg na een minuutje roerbakken 150 ml water toe en laat in ca. 15 minuten afgedekt zachtjes gaar worden (voeg zo nodig meer water toe).
3
Zet 150 g bulgur op in een dubbele hoeveelheid water met zout. Breng aan de kook en laat zachtjes in 10-15 minuten droog en gaar koken (eventueel met behulp van een vlamverdeler). Giet indien nodig af.
4
Hak 1 el muntblaadjes fijn. Meng door 100 ml yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
5
Voeg 25 g kokosrasp en ½ el sojasaus bij de koolraap en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
6
Hak 1 bosje koriander fijn. Roer met een flinke scheut olijfolie extra vierge en een kneepje citroensap door de gare bulgur. Breng op smaak met peper en zout.
7
Serveer de koolraapcurry met de bulgur, pinda’s en muntyoghurt.
8
Goed te weten: In het specerijenbakje voor 4p zit 1 tl korianderpoeder, 2 tl kurkumapoeder, 1 tl gemberpoeder, 1/4 tl kaneel, 1/4 tl nootmuskaat. In het bakje voor 2p zit de helft.